Mai mulţi bani pentru spitalele din Cluj, de la bugetul local

Mai mulţi bani pentru spitalele din Cluj, de la bugetul local
Spitalele din Cluj-Napoca vor primi mai mulţi bani faţă de suma propusă iniţial, de două milioane de lei de la bugetul local, a decis în urmă cu puţine minute Consiliul Local.

La lista iniţială de spitale ce urmau să beneficieze de aceşti bani a fost adăugat şi spitalul clinic de urgenţă pentru copii, ce ar urma să primească o sumă de 75.000 de lei pentru achiziţia de echipament medical. Totodată, spitalul de Neurologie II ar urma să primească o sumă în plus faţă de cea avansată iniţial, este vorba de 50.000 de lei.

Banii vor fi alocaţi pentru reparaţii, construcţii şi achiziţionarea de aparatură medicală la spitalele clujene. O sumă importantă din această alocare va fi direcţionată spre programul derulat de primărie în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu. Este vorba despre un protocol semnat încă din 2009, ce are ca scop promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie.

Lista include Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Nicolae Stăncioiu, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Comenteaza