Masca va deveni obligatorie în toate județele cu incidența peste 1,5

Masca va deveni obligatorie în toate județele cu incidența peste 1,5

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că CNSU va discuta propunerea ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile deschise în județele cu rata de infectare de 1,5 la mie.

Premierul a spus luni, după videoconferința organizată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, împreună cu comitetele județene pentru situații de urgență și prefecți, că în această seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență va discuta propunerea ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile deschise în județele unde rata de infectare depășește 1,5 la mia de locuitor, urmând ca Guvernul să ia joi decizia.

„Este o măsură care până acum nu ni s-a părut suficient de bine justificată. Acum ni s-a părut că este utilă coborârea pragului până la 1,5”, a precizat premierul Ludovic Orban, întrebat de ce nu s-a luat această mai devreme.

Tot în această seară, CNSU va actualiza și lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza