Măsuri anti-caniculă la Cluj VIDEO

Măsuri anti-caniculă la Cluj VIDEO
Avem parte în continuare de temperaturi de peste 30 de grade celsius. Cei care se simt dezhidrataţi sau slabiţi din cauza vremii caniculare pot cere ajutor la orice farmacie pe care o întâlnesc în cale. Prefectul Gheorghe Vuşcan a anunaţat că, începând de astăzi, toţi clujenii care au nevoie de ajutor pot apela la personalul medical prezent în fiecare farmacie din oraş.

Pentru că vremea rămâne caniculară la Cluj oamenii sunt sfătuiţi, dacă se simt rău, să ceară ajutor în cea mai apropiată farmacie.

"Am hotărât ca în toate farmaciile să fie puncte de prim ajutor pe perioada verii", a precizat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

În farmacii, oamenii vor beneficia de apă şi chiar de medicamente, dacă este nevoie.

"Este personal adecvat şi vom pune la dispoziţia cetăţenilor apă rece şi eventual medicamentaţie şi suport sanitar", a adăugat Vuşcan.

În ceea ce priveşte corturile anticaniculă, primarul Emil Boc spune că ele vor fi amplasate în oraş, aşa cum cere legea, doar după ce au trecut trei zile de caniculă.

"Când vor fi îndeplinite condiţiile legale de caniculă 3 zile la rând vom ieşi cu corturile în strada şi vom aplica prevederile legale", a menţionat Boc.

Până la amplasarea corutilor anti-caniculă, clujenilor nu le rămâne altceva decât să se ferească de soare aşa cum pot.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Lorant ERSEK

Comenteaza