Mii de clujeni au acum apă potabilă de cea mai bună calitate! Investiție de 67 mil. lei

Mii de clujeni au acum apă potabilă de cea mai bună calitate! Investiție de 67 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” S.A. a finalizat recent procedura de recepție la terminarea lucrărilor din cadrul contractului „Extinderea alimentării cu apă în UAT: Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.”

Contractul, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, are o valoare de 67.114.356,28 lei, TVA inclus.

Este o investiție importantă, de mare anvergură, fiind vizate nu mai puțin de 20 de localități. Miile de cetățenii care trăiesc aici pot beneficia, de acum, de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu și la un debit constant. Consiliul Județean continuă modernizarea întregului județ, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare și urmărește asigurarea unor condiții de trai optime pentru toți clujenii”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă au vizat extinderea rețelelor în 20 de localități din șapte comune clujene, respectiv: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Fodora, Cristorel, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Feiurdeni, Satu Lung, Vechea, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

În total, investiția a asigurat construirea a 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, 1793 de branșamente, construirea a 8 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 5 stații de clorinare și 3 stații de pompare a apei potabile.

Comenteaza