Ministrul Infrastructurii, pe centura de diamant: "Lucrările vor fi gata în vară" VIDEO

Ministrul Infrastructurii, pe centura de diamant:
Chiar dacă nu s-au alocat încă banii pentru finalizarea lucrărilor la centura Vâlcele – Apahida, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a menţionat că la prima rectificare bugetară, situaţia se va rezolva. Acesta l-a acuzat pe Emil Boc de situaţia critică în care se află acest drum, arătând că din 2006 şi până în prezent, costurile lucrărilor s-au triplat. Constructorii au promis că vor încheia lucrarea până în iune, dacă ajung şi banii de la centru.

Firmele Keller şi Diferit s-au angajat să finalizeze lucrările la centura Vâlcele - Apahida, anul acesta, până în iunie, dacă banii vor veni de la centru. Ministrul Dan Şova a vizitat şantierul centurii apreciind că nu se pune problema ca firmele care lucrează la acest obiectiv să nu-şi primească banii.

"E drept că nu ne va fi foarte uşor să convingem la rectificarea bugetară că avem nevoie de această finanţare, cu siguranţă vom reuşi să plătim lucrările, pentru ca centura să se finalizeze anul acesta", a comentat Şova. Keller a preluat, anul trecut, contractul pentru cei aproxiamtiv 3 km de centură, pe care firma maghiară Nemzetkozi Vegyepszer nu a mai fost în măsură să-l ducă la capăt, din pricina faptului că a intrat în procedură de insolvenţă. Sarcina Keller este aceea de a finaliza atât lucrările de consolidare a versantului de la kilometrul 5, cât şi pe cele de asfaltare. Ministrul Şova a explicat că s-au plătit 5 milioane de lei, iar constructorii au menţionat că au reuşit să finalizeze deja partea de consolidare a versantului. Firmele mai au de încasat de la stat încă 65 de milioane de lei. "Vom reuşi să ne achităm de aceste plăţi şi am convingerea că în vară vom veni să tăiem panglica, eveniment la care îl vom invita şi pe primarul Emil Boc", a comentat ministrul Dan Şova.

Acesta a mai spus că Emil Boc este responsabil de situaţia în care s-a ajuns cu acest proiect de infrastructură: "Lucrările au început în 2006 şi din păcate reuşim să le finalizăm de abia anul acesta. Vorbim de numai 25 de km de centură care au fost contractaţi pentru suma de 216 milioane de lei şi care au ajuns să coste acum 625 de milioane de lei".

 

Comenteaza