Ministrul Lucia Varga a verificat şantierul de la aeroport VIDEO

Ministrul Lucia Varga a verificat şantierul de la aeroport VIDEO
Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a vizitat astăzi şantierul de deviere a pârâului Murători. Aceasta a promis că în maxim două săptămâni va veni şi ultima tranşă de bani, adică 7.4 milioane de lei, astfel încât şi acest pârâu să poată fi deviat.

UPDATE - adaugă imagini şi declaraţii video. Click pe fotografie

Lucrările sunt realizate pentru Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi sunt legate de proiectul de amenajare al râului Someş. "Pentru ca noua pistă de aterizare/decolare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca să devină funcţională se impune ca până în toamnă aceste lucrări la Becaş şi Murători să se încheie", a spus ministrul Varga.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au dat asigurări că lucrările se vor încheia la timp, iar Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj şi David Ciceo, directorul aeroportului, au precizat că lucrările la noua pistă sunt în grafic, astfel încât aceasta să fie funcţională din toamnă.

"Aşa cum vedeţi, 95% din lucrările la pistă sunt finlizate, acum se lucrează intens la partea de sistematizare. Totul este în grafic", a spus Ciceo. El a contrazis faptul că există fisuri la dalele din noua pistă, aşa cum s-a scris ieri în presa locală. "Sunt 2.400 de dale din care doar la 4 au apărut fisuri superficiale. Asta nu înseamnă nimic având în vedere că aceste lucrări au trecut printr-o iarnă şi nu s-a întâmplat nimic. Sunt lucruri fireşti", a spus Ciceo.

Horea Uioreanu a spus că în privinţa exproprierilor, atât în ceea ce priveşte lucrările la pârâuri cât şi la pistă, terenurile vor fi predate constructorului la timp. "Jumătate dintre proprietari de parcele expropriate au fost de acord cu sumele prevăzute în expertiza de exprorpiere. Vom putea preda terenurile la timp, iar restul de proprietari vor putea să se adreseze instanţei". Tot Uioreanu a mai spus că s-a luat decizia ca o comisie speciaclă să verifice proiectul exproprierilor, iar în cazul în care se descoperă terenuri care pot fi încadrate altfel (agricol, intravilan, extravilan) să se facă corecturile de rigoare, dar expertiza nu mai poate fi schimbată. Aceasta a fost deja aprobată. Terenurile în cauză vor fi transferate sătămâna viitoare.

Comenteaza