Modificarea tarifelor Supercom, un nou motiv de ceartă în CL Florești! Primarul Pivariu: „După 3 ani, cei de la USR nu înțeleg ce votează și fac gargară ieftină”

Modificarea tarifelor Supercom, un nou motiv de ceartă în CL Florești! Primarul Pivariu: „După 3 ani, cei de la USR nu înțeleg ce votează și fac gargară ieftină”
| Foto: arhiva

Ședința extraordinară a Consiliului Local Florești, de miercuri, a consumat un nou episod din „războiul rece” între edilul Bogdan Pivariu și consilierii USR.

Fitilul care a aprins conflictul a fost legat de un proiect de modificare a tarifelor prestate de societatea Supercom. Mai exact, este vorba de proiectul de hotărâre privind acordarea mandatului special reprezentantului în A.G.A. A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj pentru a vota adoptarea proiectului hotărârii A.G.A. A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj „privind încheierea actului adiţional nr. 1 la Contractul de delegare nr. 1111/24.08.2022, aprobarea modificării prin recalculare a tarifelor pentru serviciile prestate de Supercom S.A. în baza Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deşeurilor în Județul Cluj (lotul 1) nr. 1111/24.08.2022 aprobarea tarifelor distincte pentru gestionarea deşeurilor pentru lotul 1 şi aprobarea modalităţii de facturare a serviciilor de către delegatul care se află în raporturi contractuale cu utilizatorii pentru lotul 1”.

Consilierii USR s-au abținut de la vot, iar liderul grupului din CL Florești, Lucian Contraș, a explicat decizia.

Avem încă un episod din epopeea Supercom. Cred că ar fi fost necesar ca un reprezentant Supercom să fie prezent în ședință și să ne explice ce se modifică. Lumea deja nu mai înțelege nimic. Eu nu știu ca la Florești să se cântărească deșeul produs și să se plătească cât s-a consumat. Nu se respectă nimic din colectarea selectivă. Cei de la Supercom nu respectă condițiile contractuale. Am votat abținere pentru că nu ne-ați lămurit”, a afirmat Contraș.

Până la urmă, proiectul de hotărâre a „trecut” cu majoritatea PNL+UDMR.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe edilul celei mai mari comune din țară pentru a comenta evenimentele derulate în cadrul ultimei ședințe de consiliu local.

Cei de la Supercom au cerut modificare contractului, care se face prin fiecare UAT ce are un reprezentat în ADI-Eco Metropolitan. Se scoteau anumite taxe care până acum erau permise a fi încasate, iar de acum nu mai sunt permise. Un exemplu este taxa de energie recirculară. Hilar a fost că cei de la USR nu au înțeles că, defapt, noi votăm acum și reducerea tarifelor. Ei spun că au o problemă cu Supercom. Asta o s-o rezolve cu Supercom punctual, pentru că au contracte individuale. Sigur că Supercom are multe de pus la punct, dar astăzi se discuta de cu totul altceva.

Astăzi se discuta despre diminuarea tarifelor. Am ținut să le precizez că se abțin la diminuarea tarifelor pentru populație. Încă o dată, ca și la Muzeu, ca la deschidere de drumuri vicinale, ei au o problemă politică pe care o transpun în ședința de consiliu. Cred că se joacă cu destinele cetățenilor, de care sunt trimiși acolo și ale căror interese trebuie să fie pe primul loc. Eu sunt puțin siderat de ce s-a întâmplat. 

După 3 ani, să nu înțelegi că ce votezi are o consecință directă la ceea ce se întâmplă. După 3 ani să facem gargară de-aia ieftină? Nu se poate. Întâmplarea face că PNL și UDMR înțeleg despre ce este vorba, iar proiectul a trecut. Mi se pare că cetățeanul trebuie pus prima dată în centru, iar apoi bătăliile politice și lucrurile care ne orbesc”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, care are ca principal obiectiv monitorizarea derulării proiectelor de investiții publice zonale și regionale, axate pe dezvoltarea sistemelor de utilități publice, cu un rol prioritar în ceea ce privește serviciile de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor, se va ocupa în continuare de gestionarea deșeurilor din județul Cluj.

Reamintim faptul că membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj sunt reprezentați de cele 81 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Cluj, interesul general al asociației fiind inclusiv îmbunătăţirea calităţii serviciului de salubrizare în județul Cluj.

Firma bucureșteană Supercom se ocupă de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor.

Comenteaza