Mov peste tot. CTP vrea încă 50 de autobuze, dar şi tramvaie noi

Mov peste tot. CTP vrea încă 50 de autobuze, dar şi tramvaie noi
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca intenţionează să contracteze un împrumut de la BERD. Consiliul Local s-a pus garant.

Compania de Transport Public caută să îşi înnoiască parcul auto pe "repede înainte". După ce a adus patru garnituri de tramvai şi 50 de autobuze noi, iar acum este în plin proces de achiziţie a 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice, CTP este gata să pornească din nou la cumpărături.

De data aceasta, compania intenţionează să contracteze un credit de 20 de milioane de euro pe 10 ani, de la BERD, bani pe care să îi cheltuie pe alte 50 de autobuze şi 5-7 garnituri de tramvai.

Vineri, în Consiliul Local, s-a pus în dezbatere şi votat favorabil proiectul prin care primăria devine garantul acestui împrumut.

"Acest împrumut nu afectează gradul de îndatorare al municipalităţii. Este un pre-acord de finanţare între CTP şi BERD, care urmează să facă o verificare minuţioasă. Dacă CTP rezistă acestei verificări, atunci va primi împrumutul şi va putea cumpăra autobuzele şi tramvaiele", a spus primarul Emil Boc.

În acest moment, parcul auto al CTP cuprinde peste 300 de mijloace de transport în comun.

 

Comenteaza