My Florești: Aplicație pentru plăți online, reclamații, sesizări, programări. Proiectul poate fi finanțat prin PNRR

My Florești: Aplicație pentru plăți online, reclamații, sesizări, programări. Proiectul poate fi finanțat prin PNRR
| Foto: floresti24.ro

Aplicația are rolul digitalizării administrației publice, iar proiectul poate fi finanțat integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Consilierii locali USR PLUS, din cea mai mare comună din țară, au depus la secretariatul Primăriei Florești un proiect de hotărâre pentru implementarea platformei software - My Florești. „Digitalizarea administrației publice locale a fost încă de la bun început, un obiectiv asumat de USR PLUS și un angajament luat ferm în fața cetățenilor comunei Florești.

Proiectul are o fundamentare solidă, fiind realizat împreună cu specialiști în domeniul digitalizarii administrațiilor publice. Propunem implementarea platformei online, care va include și o aplicație de mobil, alături interfața web cu următoarele module:

Registratură online

• Va permite depunerea de solicitări/cereri către toate departamentele sau birourile din cadrul Primăriei Florești, fiind asigurată astfel digitalizarea tuturor formularelor puse la dispoziție către cetățeni la nivel local.

Plăți online

• Modulul va permite efectuare de plăți online cu cardul prin intermediul platformei pentru toate tipurile de încasări pe care primăria le face în relație cu persoanele fizice sau juridice;

Sesizări online

• Acest modul va pune la dispoziția utilizatorului o hartă interactivă de tip GIS care va permite adăugarea și încadrarea fiecărei sesizări într-o categorie predefinită; Sesizările vor fi afișate pe hartă folosind „markere” cu pictograme distincte în funcție de categorie, iar pentru fiecare sesizare vor fi disponibile informații precum: data și ora la care fost creată, categoria, descrierea și starea sesizării;

Monitorul Oficial Local

• Va permite afișare de acte cu caracter normativ și alte informații de interes public; Toate fișierele încărcate vor fi disponibile într-un format care va permite căutare în textul documentelor;

Consultare Publică Proiecte HCL și Documentații de Urbanism

• În cadrul acestui modul se vor afișa documentele aferente proiectelor HCL aflate în dezbatere publică, precum și a documentaţiile pentru Planurile Urbanistice Zonale aprobate.

Sondaje Online

• Va permite rularea de sondaje de opinie pe intervale de timp pentru a afla opinia cetățenilor cu privire la anumite decizii/planuri ale administrației publice locale;

Programări Audiențe (Primar, Consilieri Locali, Șefi de Serviciu)

• Va permite utilizatorului introducerea de cereri de înscriere în audiență prin completarea unui formular;

Bugetare Participativă

• Modul care va include toate elementele necesare implementării procesului de bugetare participativă care permite participarea reală a cetăţenilor la guvernarea comunei.

Platforma va include și un modul de gestionare al contului de utilizator, din care cetățenii vor putea să își seteze notificări înainte de expirarea unui document emis de autoritatea publică locală (de ex. notificare cu 30 de zile înainte de expirarea cărții de identitate) sau a impozitelor și taxelor locale.

Notificările vor putea fi transmise prin email/SMS/push din aplicația mobilă. Acest proiect poate fi finanțat integral prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)”, au transmis reprezentanții alianței USR-PLUS Florești.

Comenteaza