Nici vorbă de liniște la Florești! Toate amendamentele depuse de USR au fost respinse / Urmează votul pe buget

Nici vorbă de liniște la Florești! Toate amendamentele depuse de USR au fost respinse / Urmează votul pe buget

Consilierii USR PLUS Florești au convocat, luni, o ședință extraordinară de consiliu local pentru analizarea contestațiilor depuse la bugetul local al comunei clujene.

Așadar, după scandalul din ultimele zile de la Florești, cele 15 amendamente depuse de consilierii USR la proiectul de buget pe anul 2022 au fost analizate și votate din nou. De această dată, inițiatorii le-au putut dezbate într-o ședință publică, așa cum au cerut săptămâna trecută.

Printre amendamentele depuse de useriști s-au numărat: lărgirea și modernizarea celor 2 stații pentru mijloacele de transport în comun de pe strada Avram Iancu, Incubator de afaceri în Florești, Dotarea școlii Gh. Șincai cu table digitale, Acordarea de vouchere valorile profesorilor, parcări modulare pentru biciclete, etc.

De ce n-au „trecut” amendamentele?

Potrivit consilierilor PNL, UDMR și edilului Bogdan Pivariu, motivul repsingerii acestora a fost din cauză că unele erau deja prinse în buget, în diverse forme, iar altele n-au avut cadru legal pentru a putea fi finanțate.

Nu mai puțin de 14 amendamente ale consilierilor USR PLUS Florești au fost respinse, acumulând fiecare doar câte 7 voturi „pentru”, acestea fiind doar voturile useriștilor. Un amendament a fost retras înainte de vot de către inițiatori.

Se pare că nici după ziua de azi nu se vor liniști lucrurile la Florești între grupul consilierilor USR versus cei ai PNL și primarul Pivariu. Ba mai mult, tensiunea între cele două tabere rămâne la cote înalte. Consilierii liberali și cei de la USR s-au acuzat din nou că fac „circ” și „jigniri la persoană”.

La un moment dat, după unele întrebări și replici ale consilierilor USR, primarul Bogdan Pivariu a considerat că aceștia sunt aroganți, își fac doar campanie electorală și nu a mai dorit să discute cu ei: „Eu nu o să mai răspund din acest moment, deoarece iar ați început cu atacuri la persoană și aveți aceeași atitudine”, a afirmat Pivariu.

Dezbaterea și votul pe proiectul de buget al comunei Florești pe anul 2022 va avea loc marți, 8 februarie 2022.

Reamintim că, vinerea trecută, în cadrul ședinței de soluționare a contestațiilor pe proiectul de buget al comunei Florești, consilierii locali ai USR au ieșit din ședință, motivând că nu vor vota amendamentele ca pe niște contestații și au solicitat ca ședința să fie transmisă public.

„N-au vrut să-și dezbată propriile amendamente. Au spus că de ce nu se face în ședința publică. Dar, până în ședința publică, trebuie să existe avizul comisiilor și trebuie să fie soluționate contestațiile. Au spus că vor să convoace o ședință de consiliu local care să aibă ca obiect dezbaterea acestor contestații. Consilierii PNL și UDMR au rămas în ședință și au soluționat contestațiile, iar lucrurile merg înainte. Nu poate sta o comunitate întreagă pentru că USR vrea să facă circ în public”, a declarat, vineri, pentru ZIUA de CLUJ, primarul din Florești.
Comenteaza