Noi acuzaţii ale CJ Cluj la adresa conducerii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. „Un nou jaf din bani publici"

Noi acuzaţii ale CJ Cluj la adresa conducerii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. „Un nou jaf din bani publici
Consiliul Judeţean Cluj (CJ) reclamă „un nou jaf din bani publici" la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

Conducerea DGASPC a decis să investească sume considerabile în clădirea administrativă de birouri, imobil revendicat de Arhiepiscopia Romano-Catolică încă din 2003, alături de Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Gavroche, deși legea interzice efectuarea lucrărilor de investiții care cresc valoarea economică a clădirii, informează Biroul de presă al CJ Cluj.

Fiind vorba de un imobil revendicat, se puteau executa cel mult lucrări de întreținere, necesare funcționării activității cotidiene pentru menţinerea parametrilor funcţionali și nu lucrări de investiții, conform ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 1917, din 12.12.2015, pentru aprobarea normelor metodologice privind organizarea și conducerea contabilității instituțiilor publice, consideră forul judeţean.

Potrivit CJ Cluj, pentru un imobil asupra căruia planează incertitudinea în ceea ce privește rămânerea în patrimoniul județului, cheltuielile efectuate în ultima perioadă au majorat costul activului fix (s-au executat lucrări de reabilitare termică exterioară, înlocuire tâmplărie, zugrăvire completă fără acordul CJ).

„Județul Cluj nu-și permite să facă un astfel de cadou unor privați, din bani publici și să facă reabilitări complete ale unor imobile revendicate. Este ilegal ca acești bani plătiți firmelor de casă ale DGASPC, care contribuie indirect la îmbogățirea clientelei politice, să fie deturnați de la persoanele aflate în nevoi, respectiv de la angajații onești ai instituției. S-a solicitat astăzi către DGASPC să ne comunice care este suma investită în clădirea administrativă de birouri", arată CJ.

Conducerea CJ Cluj a mai acuzat acum câteva zile faptul că DGASPC Cluj a decis, de asemenea, să investească sume considerabile în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență (CPCRU) Gavroche, cu toate că şi acest imobil este revendicat de Arhiepiscopia Romano-Catolică încă din 2003, iar legea interzice efectuarea lucrărilor de investiții care cresc valoarea economică a unei clădiri revendicate.

CJ mai spune că susține îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților și condițiile de trai ale beneficiarilor din această instituţie, aflată în subordinea forului judeţean, dar sub rezerva păstrării respectivelor investiții în patrimoniu.

„Astfel, fiecare leu plătit ilegal de conducere este furat din buzunarul angajaților DGASPC Cluj, motiv pentru care toate lucrările care nu sunt pentru întreținere și menținerea parametrilor funcționali vor trebui recuperate!", este de părere conducerea CJ Cluj.

„Constatăm cu surprindere că problemele DGASPC reprezintă prioritatea zero a domnului preşedinte Alin Tişe, în detrimentul marilor investiţii pe care CJ le are, aeroport, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, drumurile judeţene şi Tetarom, şi ne bucurăm pentru interesul pe care domnul preşedinte îl acordă instituţiei noastre, dar vrem să-l asigurăm că fiecare leu cheltuit din bugetul judeţului se regăşeşte în orice lucrare executată în mandatul pe care eu îl am acum. Oricine poate verifica cum s-a cheltuit fiecare leu din bugetul judeţului, din banii clujenilor, poate fi verificat oricând, la orice oră", a menţionat directorul DGASPC, Dan Tămaş.

El spune că această clădire administrativă de birouri, la care se referă conducerea CJ acum, este acelaşi imobil pentru care forul judeţean a mai acuzat DGASPC că a făcut lucrări fără avizul Comisiei pentru Monumente Istorice şi fără autorizaţie de construire. Directorul DGASPC afirmă că instituţia nu a primit nicio listă de la CJ cu imobilele care sunt revendicate, din 2013, de când el conduce direcţia.

Comenteaza