Noi echipamente și materiale didactice, din bani europeni, pentru școlile speciale clujene

Noi echipamente și materiale didactice, din bani europeni, pentru școlile speciale clujene

Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțurile având ca obiect dotarea cu mobilier, respectiv cu materiale didactice a sălilor de clasă în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj".

Proiectul, finanțat din bani europeni, are o valoare de 7.484.551,64 lei, TVA inclus.

„Fondurile obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență sunt folosite pentru a dota toate cele 11 entități de învățământ special care funcționează în subordinea Consiliului Județean. Oferim, astfel, elevilor și cadrelor didactice condiții adecvate pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ. Acest proiect se adaugă celorlalte investiții implementate de către noi care au vizat modernizarea infrastructurii școlilor speciale", declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Printre dotările achiziționate se numără: seturi școlare masă cu scaun, catedre, dulapuri didactice, etajere, mobilier depozitare, dulapuri vestiar, rafturi jucării, set paturi stivuibile, etc. De asemenea, vor fi achiziționate, printre altele, blue-bot-uri, Go-Talk-uri, panouri luminoase, panouri senzoriale, panouri pentru pregătirea scrisului, jocuri de asociere, cărți interactive, jocuri educative, kituri de experimente pentru elevi, microscoape, tabletă grafică, etc.

Valoarea totală cumulată estimată a dotărilor este de 1.546.266,23 lei.

Comenteaza