Noi linii de autobuz în Cluj-Napoca

Noi linii de autobuz în Cluj-Napoca
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul Emil Boc a anunțat noi linii de autobuz în oraș, dar și extinderea celor metropolitane. 

"Vom avea câteva linii noi în oraș, în zonele în care există cereri, imediat ce se semnează contractul pentru cele 18 noi autobuze. Vom extinde și în zona metropolitană existentă, iar apoi și în alte localități din județ. Vom avea transport public din Aiton și de la Ciurila la Petriștii de Jos, unde avem un proiect pilot de hub rural - ducem internet, modernizăm infrastructura, aducem producătorii locali în piețele volante din oraș, sprijin dezvoltarea de business-uri rurale", a spus Boc, la ZIUA LIVE. 

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități.

Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.

Caracteristici tehnice:
- capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
- spațiu pentru fotolii rulante
- rampă de acces
- lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
- fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza