Noi rețele de apă în două localități din județul Cluj. Cât au costat lucrările

Noi rețele de apă în două localități din județul Cluj. Cât au costat lucrările

S-au pus în funcțiune noile rețele de apă din localitățile Recea Cristur și Căprioara. Investiția a fost finanțată din fonduri ale Consiliului Județean.

Compania de Apă „Someș”, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a pus în funcțiune noile rețele de apă din localitățile Recea Cristur și Căprioara, în urma finalizării unui proiect de extindere a infrastructurii edilitare. 

Sunt bucuros că am reușit să recepționăm investiția și să o redăm cetățenilor care se pot bucura acum de avantajele unei ape de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu. Vom continua aceste investiții care contează atât de mult pentru clujeni și aduc comunităților noastre un plus semnificativ în ceea ce privește calitatea vieții: apă, canalizare, drumuri, sănătate”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Lucrările, în valoare de peste 1,8 milioane de lei, au fost finanțate de Consiliului Județean Cluj, din fondul constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă „Someș” pentru investiții.

Proiectul a prevăzut extinderea conductelor de distribuție a apei potabile pe o lungime de circa 5,3 km, pe teritoriul localităților Recea Cristur și Căprioara.

Această investiție finanțată din fonduri publice vine în completarea unui proiect european finalizat în anul 2022 de Compania de Apă „Someș”, în valoare de peste 15 milioane de euro, ce a vizat extinderea rețelelor de apă în zona Dej-Bobâlna-Recea Cristur pentru un număr de circa 28.500 de noi beneficiari.

Comenteaza