Noi stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, la Cluj Arena. Investiție de 2,5 mil. lei

Noi stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, la Cluj Arena. Investiție de 2,5 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

La stadionul din Parcul Central urmează să fie instalate 10 stații de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare și un număr de 20 de locuri de parcare.

Consiliul Județean Cluj și Administrația Fondului pentru Mediu au semnat contractul de finanțare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”.

Mă bucur că putem oferi aceste noi facilități într-o locație extrem de accesibilă cum este stadionul nostru. Această investiție va avea un impact semnificativ asupra calității vieții clujenilor dar și în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Vom face, astfel, și mai accesibilă infrastructura necesară mașinilor electrice și vom contribui în plus la promovarea utilizării mijloacelor de transport ecologice”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, la Cluj Arena urmează să fie instalate 10 stații de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare și un număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei stații va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, și 97 kW, pentru două stații, rezultând un total de 770 kW.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, valoarea totală a proiectului este de 2.564.831 lei, cu TVA inclus.

 

Comenteaza