Foto Nou ansamblu imobiliar lângă Cluj-Napoca! Va avea magazine, parc, teren de sport și piață volantă

Nou ansamblu imobiliar lângă Cluj-Napoca! Va avea magazine, parc, teren de sport și piață volantă
| Foto: randări - SC Studio Axia / SC Spacework
Nou ansamblu imobiliar lângă Cluj-Napoca! Va avea parc, teren de sport și piață volantă
Nou ansamblu imobiliar lângă Cluj-Napoca! Va avea parc, teren de sport și piață volantă
Nou ansamblu imobiliar lângă Cluj-Napoca! Va avea parc, teren de sport și piață volantă

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz favorabil construirii unui ansamblu de locuințe colective și funcțiuni complementare în localitatea Baciu.

Sub denumirea de „Construire ansamblu imobile locuințe colective și funcțiuni complementare S/D+P+2E+R”, proiectul a a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Beneficiarul investiției este SC Terra Baciu SRL. Firma a raportat o cifră de afaceri de 3,05 milioane lei pe anul 2021. 

Potrivit documentației, suprafața totală a zonei studiate este de 14.293 mp, formă regulată, cu posibilitatea de acces dinspre str Privighetorii și str Cometei. Obiectul proiectului constă în analiza și evaluarea problemelor funcționale și tehnice din zonă, ținându-se cont de strategia de dezvoltare urbană a administrației locale și județene.

Zona se află într-o etapă de dezvoltare imobiliară, ponderea având-o locuințele colective. În cadrul ansamblului rezidențial se vor realiza amenajări peisagere care vor fi integrate în limbajul arhitectural propus al zonei prin grădini tematice și un parc. La parterul clădirilor vor fi spații comerciale.

Potrivit proiectantului Laura Bojescu, în prima etapă a investiției se vor realiza parcul și zona de piață volantă. Ulterior va fi amenajat și un teren de sport.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a propus un aviz favorabil, dar cu planșe modificatoare, observațiile membrilor comisiei fiind legate de partea de regim de înălțime și de etapizarea proiectului.

Comenteaza