Nouă rețea de apă modernă pentru două localități din Cluj. Investiție de 1,2 mil. euro

Nouă rețea de apă modernă pentru două localități din Cluj. Investiție de 1,2 mil. euro
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” S.A a semnat contractul de lucrări privind extinderea rețelei de apă potabilă în satele Rugășești și Gârbău Dejului, din comuna Cășeiu.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, valoarea investiției este de peste 6.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri ale Consiliului Județean Cluj.

„Continuăm să investim în extinderea ariei de acoperire a serviciilor de utilități publice, în întreg județul. Am alocat, astfel, peste 1,2 milioane de euro pentru îmbunătățirea calității vieții și creșterea nivelului de trai al locuitorilor celor două sate clujene. În paralel, continuăm lucrările din fonduri europene pentru extinderea rețelei de apă în alte două sate din comuna Cășeiu, Sălătruc și Guga”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Investiția din localitățile Rugășești și Gârbău Dejului prevede construirea de rețele de aducțiune și distribuție a apei în lungime totală de peste 12,3 km, cu două  stații de pompare, un rezervor de înmagazinare a apei de 100 mc și o stație de clorinare.

De asemenea, toate instalațiile montate vor beneficia de noua tehnologie SCADA, ce permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 

Comenteaza