Nu mai curge, doar picură. Boc le dă veşti proaste celor de la Untold

Nu mai curge, doar picură. Boc le dă veşti proaste celor de la Untold
Primarul Clujului a făcut luni o declaraţie care i-ar putea nemulţumi pe organizatorii Untold Festival.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat luni, la Realitatea FM, că festivalul Untold va primi mai puţini bani în 2016 decât în urmă cu un an. Declaraţia sa vine în contextul în care organizatorii evenimentului au cerut o sumă mai mare.

La depunerea proiectelor pentru evenimente de interes general din partea ONG-urilor, Asociația UNTOLD - UNTOLD Best Major Festival in Europe a solicitat de la primărie, pentru UNTOLD - Best Major Festival in Europe, 2.500.000 de lei (peste 550.000 de euro), în timp ce Asociaţia Untold a cerut 750.000 de lei pentru proiectul European Volunteers Forum. În total, 3.250.000 de lei.

Cele două asociaţii gravitează în jurul societăţii cu răspundere limitată Untold, o firmă privată care a preluat brandul şi notorietatea festivalului organizat de Federaţia SHARE anul trecut. Şi care îi are printre acţionari pe directorul Untold 2015, Bogdan Buta.

„Alături de celelalte evenimente ale Clujului, în cadrele legale, Untold va fi susţinut şi în continuare. Însă primăria nu mai poate susţine festivalul la nivelul de anul trecut, când Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului. Dacă nu era primăria, nu mai puteau să-i rezerve nici pe Armin van Buuren, nici pe David Guetta, nici pe Avicii. Susţin acest festival, la fel cum suţin TIFF, Jazz in the Park, Electric Castle, dar nu mai merge ca anul trecut", a spus Boc, la Realitatea FM.

În decembrie 2014, Federaţia SHARE primise o sumă mai mică decât a cerut acum, adică 2,3 milioane de lei, din care numai 1,8 milioane de lei pentru festival (circa 400.000 de euro), mai exact pentru "rezervarea artiştilor". Aşa cum ne amintim, vara trecută au venit pe Cluj Arena Avicii, David Guetta, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, ATB, Fedde le Grand şi alţii.

Pe de altă parte, aşa cum chiar primarul a recunoscut luni, decizia privind suma care va fi alocată ONG-urilor pentru proiecte de interes general nu îi aparţine.

„Acum ne aflăm în etapa de inventariere a cererilor. Urmează ca o comisie formată din consilieri locali şi reprezentanţi ai executivului să ia fiecare cerere în parte, să verifice dacă sunt eligibile sau nu, după care în funcţie de criteriile stabilite de consiliul local prin regulament să propună alocarea unei sume de bani", a explicat Emil Boc.

Până acum, Untold SRL anunţat câteva nume importante care ar urma să susţină show-uri la Cluj, în 2016: Hardwell, Armin van Buuren, Tiesto, Afrojack.

Recent, primăria şi Federaţia SHARE au câştigat un proces împotriva jurnaliştilor Florin Danciu şi Liviu Alexa, care au acuzat că alocarea bugetară pentru Untold, din decembrie 2014, ar fi nelegală.

 

Comenteaza