O firmă de construcţii din Gorj, aflată în insolvenţă, livrează cornuri elevilor clujeni
- Scris de Mircea Tatar
- 16 Sep 2016, 16:03
- Administraţie
- Ascultă știrea
Este vorba de 57.584 de elevi şi preşcolari din unităţile de învăţământ preuniversitar sau preşcolar, de stat sau private, de pe întreg teritoriul judeţului Cluj din clasele I-VIII (inclusiv clasa pregătitoare) şi din grădiniţele cu program normal de 4 ore.
Forul administrativ județean a inițiat procedura licitației electronice, prin reluarea competiției dintre societățile semnatare ale acordului cadru aflat în vigoare și încheiat la finele anului 2013, astfel încât, în anul școlar care a debutat la începutul acestei săptămâni, firmele care vor distribui produse lactate și de panificație în cele peste 300 de unități școlare și preșcolare clujene sunt SC Dorna SA și, respectiv, SC Coremi Inter SA.
Concret, SC Dorna SA s-a angajat, conform contractului în valoare totală de 6.357.668,46 lei fără TVA, să livreze produse lactate - lapte UHT în ambalaje de 200g/unitate, la un preț unitar de 0,66 lei plus TVA/bucată/elev/zi, pe toată perioada de timp aferentă structurii anului școlar 2016-2017. În ceea ce privește produsele de panificație - cornuri, acestea vor fi livrate conform contractului în valoare totală de 2.022.894,51 lei fără TVA de către firma SC Coremi Inter SA, la un preț unitar de 0,21 lei plus TVA/bucată/elev/zi.
„Furnizarea laptelui și a cornului pentru elevii clujeni a debutat marți, 13 septembrie, până în acest moment neînregistrându-se niciun incident legat de întârzieri în livrarea către școli sau probleme legate de calitatea produselor. Sunt convins că aceste societăți furnizoare au înțeles faptul că produsele destinate copiilor clujeni trebuie să respecte întocmai specificațiile din caietele de sarcini, Consiliul Județean Cluj urmând să supravegheze îndeaproape acest aspect", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Licitaţia pentru contractul cadru de livrare a acestor produse a fost organizată de CJ Cluj în anul 2013, pentru o durată de patru ani. Procedura în acest caz a prevăzut selectarea a câte 3 firme pentru livrarea fiecărui tip de produs, şi reluarea în fiecare an din cei patru, a licitaţiei doar cu cu cei selectaţi în 2013.
Interesant este faptul că firma care a câştigat contractul de livrare a cornurilor, SC Coremi Inter SA, din Rovinari, judeţul Gorj, se află de anul trecut în procedură de insolvenţă la Tribunalul Gorj, dosar nr. 4025/95/2015 şi are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezindenţiale", iar printre activitățile secundare „Lucrări de construcţii a drumurilor si autostrazilor", „Constructia de poduri si tuneluri", ,,Transporturi rutiere marfuri", „Comert cu ridicata nespecializat", „Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun", „Intermedieri in comertul cu produse diverse".
Chiar dacă nu este producator recunoscut de cornuri şi alte produse de panificaţie, firma din Rovinari a oferit cel mai mic preţ dintre toţi ofertanţii şi a câştigat licitaţia.
Rămâne de văzut însă care va fi calitatea respectivelor cornuri, livrate cu un preţ atât de mic, la mâna a doua.
Reprezentanţii firmei Coremi nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere.
Reprezentantul Biroului de presă al CJ Cluj, Alin Iuga, a informat că legea permite ca cel care vine la licitaţie să nu fie nici producător, nici distribuitor al respectivului produs.