O nouă bucată din Drumul Bistriței, scoasă la licitație pentru modernizare. Lucrările vor costa 71 mil. lei și vor dura 12 luni

O nouă bucată din Drumul Bistriței, scoasă la licitație pentru modernizare. Lucrările vor costa 71 mil. lei și vor dura 12 luni
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul de participare având ca obiect continuarea lucrărilor de modernizare și reabilitare pe Lotul 1 al Drumului Bistriței. 

Licitația vizează, astfel, restul de lucrări rămase neexecutate privind modernizarea DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga (DJ 109C) (km 33+000 – km 39+452) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 (km 0+000 – km 18+406).

„În prezent, pe cele două tronsoane se execută lucrări de intervenție imediată care au drept scop asigurarea unor condiții normale de circulație. Următorul pas îl reprezintă finalizarea cât mai rapidă a licitației pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, respectiv demararea cât mai rapidă a operațiunilor pe cele două drumuri județene atât de importante pentru această zonă și pentru legătura directă pe care o asigură cu județul Bistrița-Năsăud”, a afirmat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Data limită de depunere a ofertelor este 21 iulie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preț”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 71.083.711 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, cât și din bugetul forului administrativ județean.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului, termenul de garanție a acestora fiind de 60 de luni.

Reamintim faptul că vechiul contract de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe drumurile județene 172A și 161G (Drumului Bistriței – Lot 1), încheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA - Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor și termenelor contractuale asumate.

Comenteaza