Foto O nouă nemulțumire pe Kogălniceanu: zone de pământ cu pietricele. Ce spune primarul Boc

Lucrările de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente vor fi finalizate până în 31 martie 2024, când vor intră în faza de recepție. 

De acest proiect au fost legate mai multe nemulțumiri venite din partea societății civile, de la tăierea copacilor, la soclul grupului statuar ''Școală Ardeleană'', la betonare. Acum, o parte din clujeni sunt nemulțumiri de zonele de pământ cu pietricele de pe stradă Mihail Kogălniceanu, din fața Colegiului Național „Emil Racoviță” și a filialei locale a Academiei Române.

''Proiectantul a luat un model europan, mergeți la Bruxelles, la 100 de metri de Grand Place, e un parc unde ai contact cu pământul și o zona de granit, la palatul regal din Belgia, la fel sunt zone de pământ, în Valencia - și vedeți că există astfel de zone, un gen de zona naturală, că să nu mergi până la Baisoara, în vârful muntelui, să simți pamanul'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul lunii martie 2024. Banii provin din fonduri europene.

Comenteaza