O nouă parcare se construieşte la Cluj. Câte locuri are şi când va fi gata

O nouă parcare se construieşte la Cluj. Câte locuri are şi când va fi gata
Primăria a demarat lucrările la o platformă de parcare cu 237 de locuri.

Primăria clujeană a identificat un teren, situat între strada Năvodari şi Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde se va realiza o parcare terestră cu 237 de locuri. Lucrările au început deja şi sunt realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP). Parcarea va fi prevăzută cu bariere.

„Este o platformă cu 237 de locuri cu intrare de pe strada Năvodari şi cu ieşire pe Năvodari şi pe Bulevardul 21 Decembrie. Pe 21 Decembrie, se va putea face doar curbă la dreapta, pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Este o distanţă de 30-50 de metri până la semafor, după care sunt două benzi de circulaţie. Cei care vor dori să meargă spre centru vor trebui să ocolească Biserica Sf. Petru. La sfârşitul lunii octombrie, se va putea deja parca pe noua platformă. RADP lucrează în ritm alert şi suntem în faza de licitaţie pentru barieră şi parcometre", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Deocamdată, anunţul de atribuire nu a fost postat în secţiunea achiziţii publice a website-ului primăriei.

În acest moment, în centrul Clujului s-a redus sau urmează să se reducă numărul locurilor de parcare. Maşinile nu mai pot fi lăsate pe latura estică a Teatrului Naţional, pentru că banda aceea a fost deschisă circulaţiei, în dorinţa de a se compensa apariţia benzii speciale pentru mijloacele de transport în comun. Pe Bulevardul 21 Decembrie, latura cu magazinul Orange, se vor desfiinţa de asemenea locurile de parcare, tot pentru a face loc unei benzi pentru autobuze şi troleibuze. În schimb, au fost marcate 35 de locuri noi de parcare pe strada Argeş. De asemenea, aproximativ 200 de locuri de parcare se vor pierde prin modernizarea Pieţei Unirii. Lucrările de pe latura de est ar fi trebuit să înceapă săptămâna aceasta, iar acolo, în locul parcărilor, se va face un stand de taxi. La începutul anului viitor, probabil, se va da startul şi lucrărilor de pietonalizare a laturii vestice a pieţei, de unde vor dispărea toate locurile pentru maşini.

În zona centrală, în acest moment, există două proiecte de construcţie de parkinguri supraterane. Unul este privat şi se va ridica lângă Cimitirul Central, celălalt ar urma să fie construit de Biblioteca Centrală Universitară, nu departe de parkingul primăriei.

 

Comenteaza