O nouă rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj! Spitalele primesc fonduri suplimentare

O nouă rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj! Spitalele primesc fonduri suplimentare

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2023 va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni, în ședința ordinară de marți, 31 octombrie.

Potrivit referetatului de aprobare, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa solicită aprobarea realocării sumei de 550.000 lei în cadrul bugetului aprobat pentru anul 2023, respectiv diminuarea prevederilor bugetare de la Titlul 10 ”Cheltuieli de personal” cu suma de 550.000 lei și suplimentarea cu aceeași sumă a prevederilor bugetare de la Titlul 20 „Bunuri și servicii”. 

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca solicită suplimentarea bugetului pentru anul 2023 cu suma 651.000 lei, sumă provenind din venituri proprii (contractele încheiate cu DSP) și sponsorizări încasate și care va fi utilizată la Titlul 20 „Bunuri și servicii”.

Și Muzeul Etnografic al Transilvaniei solicită suplimentarea bugetului din venituri proprii pe anul 2023 cu suma de 110.000 lei, având în vedere că veniturile proprii s-au încasat peste valoarea aprobată inițial în bugetul pe anul 2023.

De asemenea, Biblioteca Județeană “O. Goga” Cluj solicită suplimentarea bugetului din fonduri externe nerambursabile (Sursa D) pentru anul 2023 cu suma de 129.000 lei aferentă proiectului Erasmus.

Prin această rectificare de buget se asigură redistribuiri și suplimentări de fonduri pentru desfășurarea în condiții optime a activitățiilor în domeniile sănătate, cultură și alte servicii publice generale. Prezenta rectificare a bugetului general propriu al Județului Cluj va permite gestionarea optimă a derulării execuţiei bugetare în anul 2023”, se mai arată în documentație.

 

Comenteaza