Oamenii de pe strada Triajului şi-au reparat singuri drumul

Oamenii de pe strada Triajului şi-au reparat singuri drumul
Primarul comunei Baciu spune că instituţia pe care o conduce nu poate repara strada pentru că administrativ aceasta ţine de municipiul Cluj-Napoca.

Exasperaţi de starea execrabilă a drumului, locuitorii de pe strada Triajului din Baciu şi o parte din firmele care funcţionează aici au pus mână de la mână, au adunat bani şi şi-au pietruit singuri acest drum, plin de gropi uriaşe.

Primăria a venit în sprijinul oamenilor cu câteva maşini de piatră, un buldoexcavator şi un cilindru pentru tasare. Din păcate, noi nu putem repara drumul pentru că se află în zona administrativă a municipiului Cluj-Napoca", a declarat primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

La rândul ei, Primăria Cluj-Napoca a informat că nu poate interveni să reabiliteze acest drum, pentru că el se află în concesiunea Companiei de Căi Ferate SA. Procedura de preluare a acestui drum în proprietatea publică a oraşului a fost demarată de municipalitatea clujeană, dar nu se ştie când va fi finalizată. Aceasta şi deoarece CFR SA nu şi-a dat avizul pentru trecerea acestei străzi în proprietatea publică a municipiului.

Locuitorii de pe această stradă s-au plâns de mai multe ori că arată jalnic şi că îşi distrug maşinile, dar, din cauza situaţiei juridice încurcate a drumului, nimeni nu a intervenit să-l repare. Edilul comunei Baciu mai afirmă că în acest moment în comună se fac lucrări de modernizare a trotuarelor din zona centrală, pe strada Magnoliei, dar şi lucrări de reparaţii la trotuare şi podeţe pe strada principală.

„Încercăm să profităm de timpul frumos de afară şi să finalizăm lucrările pe care le avem în derulare. Trotuarele sunt finalizate în proporţie de 98 %. În circa o săptămână va fi gata modernizarea drumului dintre Popeşti Vale şi Popeşti Deal, e vorba de un drum asfaltat, cu fundaţie. Am finalizat, de asemenea, lucrările de reparaţii la drumurile de câmp din Popeşti, Mera şi Suceagu", a precizat Mureşan.

Un obiectiv important al administraţiei din Baciu este alimentarea cu apă potabilă a localităţilor Suceagu, Mera şi Rădaia. „Rezervorul si staţia de clorinare de la Rădaia din proiectul aducţiune apă potabilă Viştea-Rădaia, pe o lungime de 11,88 km, prima etapa, sunt deja funcţionale iar etapa a doua de distribuţie de apă potabilă în localităţile Suceagu, Mera, Rădaia se află în faza de autorizare", a mai spus primarul comunei Baciu.

Primăria din Baciu încearcă să mai obţină bani europeni printr-un proiect de asfaltare a drumurilor agricole din comună. Este vorba despre un proiect de 1 milion de euro, pentru care a fost depusă cererea de finanţare. În ultima perioadă administraţia comunei a inaugurat casa de cultură din satul aparţinător Mera. Odată cu luna decembrie, în zona centrală din Baciu a fost pornit iluminatul festiv de sărbători.

Comenteaza