Şoferii mută sensul giratoriu din cea mai problematică intersecţie a Mănăşturului

Şoferii mută sensul giratoriu din cea mai problematică intersecţie a Mănăşturului
Sensul giratoriu din una dintre cele mai problematice intersecţii ale Clujului, Câmpului - Mehedinţi, îşi schimbă zilnic forma: riveranii cer eliminarea sa, iar Primăria spune că sensul giratoriu a fost modificat ca poziţie şi diametru de persoane "bine intenţionate".

Încă o plângere: Florin Cherecheş e clujeanul care o semnează şi îi cere primarului Emil Boc să desfiinţeze sensul giratoriu. "Principalul motiv este că acest sens este aproape imposibil de traversat de autobuzele RATUC şi dimineaţa este aproape tot timpul blocat", spune el. "De când a început şcoala nu se mai poate ieşi de pe strada Câmpului, iar coloana de maşini de pe Câmpului e mai mare de un kilometru, dimineaţa. Riveranii străzii Câmpului nu mai au alternativă de ieşire, şi în felul acesta trebuie să aştepte să iasă toată strada Mehedinţi cu toate că de pe strada Mehedinţi se mai poate ieşi prin mai multe locuri".

În răspuns, Primăria prezintă situaţia anterioară realizării sensului giratoriu: maşinile parcate ilegal în intersecţie au determinat imposibilitatea ieşirii în siguranţă a maşinilor de pe Mehedinţi pe Câmpului. În plus, "nici o semnalizare rutieră nu s-a respectat în ce priveşte interdicţia opririi", adaugă instituţia.

"Sensul giratoriu creat, sau mai bine zis punctul de întoarcere cu elemente mobile, a fost pe parcurs modificat ca poziţie şi diametru, sau a fost modificat de persoane "bine intenţionate"", mai arată Primăria.

Amintim, strada Câmpului în zonă, până la sensul giratoriu cu strada Islazului, e extrem de problematică în lumina traficului auto, în special dimineaţa. Miile de clujeni care locuiesc în zona haotică urbanistic a străzii aşteaptă uneori zeci de minute pe acest tronson până să poată depăşi sensul giratoriu.

"Dimineaţa e absolut imposibil să se intre pe strada Câmpului de pe străzile secundare", spunea recent primarul Emil Boc. " Vom comanda un studiu de circulaţie care să ofere soluţii. E într-adevăr o problemă reală, o avem în vedere". Intersecţia grupează două străzi foarte populate: Mehedinţi e cea mai aglomerată stradă din oraş iar pe Câmpului au fost construite sute de blocuri şi case în ceea ce arhitecţii au numit cea mai haotică stradă a oraşului.

Mănăştur e cel mai mare cartier clujean şi printre cele mai dense din ţară, cu aproximativ 80.000 de locuitori. Faptul că blocurile de aici au fost proiectate cu un loc de parcare la fiecare 10 apartamente face ca acum, în special pe strada Mehedinţi, lipsa locurilor de parcare să fie cronică.

Etichete
Comenteaza