Pădurea Tineretului creşte cu 10.000 de pomi

Pădurea Tineretului creşte cu 10.000 de pomi
Peste 10.000 de arbuşti vor fi plantaţi zilele următoare pe Bulevardul Muncii, în pădurea Tineretului. Acţiunea face parte din proiectul multianual al municipalităţii de a împăduri o zonă despădurită din partea industrială de nord a oraşului.

Plantarea de arbori va avea loc în perioada 26-30 martie. Este al patrulea an în care Primăria Cluj-Napoca organizează acţiunea de împădurire din zona Bulevardului Muncii, printr-un parteneriat cu Direcţia Silvică. Între 2009 şi 2011 au fost plantaţi peste 40.000 de puieţi: stejar, frasin, salcâm, iar în acest an se vor planta în total peste 10.000 de arbuşti, pe o suprafaţă de peste două hectare.

"De pădurea Tineretului vor beneficia generaţiile viitoare de clujeni şi cred că este foarte important să facem astăzi aceste plantări pentru ca peste câteva zeci de ani locuitorii oraşului nostru de atunci să aibă un nou loc verde pentru relaxare şi o sursă suplimentară de oxigen în imediata apropiere" a declarat primarul interimar Radu Moisin. La plantarea arbuştilor vor da o mână de ajutor militarii, elevii, sportivii şi voluntarii clujeni.

(D.A.)

 

Comenteaza