Paradoxul de la Cluj. Consiliul Local se pregăteşte să lase 50 de familii să îşi folosească propria alee

Paradoxul de la Cluj. Consiliul Local se pregăteşte să lase 50 de familii să îşi folosească propria alee
Situaţie paradoxală la Cluj: 50 de familii care au în proprietate o alee nu o pot folosi, însă alte persoane, care locuiesc în zonă, nu au nicio restricţie. Consiliul Local încearcă să îndrepte situaţia.

Consiliul Local a admis miercuri o plângere prealabilă privind modificarea noului Plan Urbanistic General, în aşa fel încât strada Ştefan Meteş să devină carosabilă. Acesta este un prim pas spre înlăturarea unui paradox: oameni care deţin în proprietate o alee, dar nu au dreptul să o utilizeze.

"Consiliul Local a admis plângerea prealabilă, iar în luna ianuarie urmează să luăm decizia definitivă dacă nu va fi contestată decizia. Prefectul este singurul care poate să o conteste. După aceea se va intra în normalitate, ca proprietarii să aibă acces pe propria alee. Am căutat soluţia cea mai bună cu departamentul juridic, cu cel tehnic, cu părintele PUG, cu comisia tehnică de urbanism", a explicat Emil Boc, joi, la Napoca FM.

Locuitorii nemulţumiţi au venit de mai multe ori în Consiliul Local, cerând rezolvarea problemei lor.

Războiul dintre locuinţele individuale şi blocurile aflate între case a adus 50 de familii în această situaţie paradoxală: nu mai pot folosi aleea de acces pentru a circula cu autovehicule. Aceasta după ce strada Ştefan Meteş, unde s-au construit cele patru blocuri, a fost transformată în zonă pietonală de ceilalţi clujeni, care locuiesc la case pe respectiva arteră. Practic, în acest moment, cei de la case pot circula cu mașina, iar cei de la blocuri, care au și garaje, sunt nevoiți să-și lase mașinile pe strada Câmpului.

Pe strada Ştefan Meteş din cartierul Mănăştur se ajunge de pe strada Câmpului. Artera este încadrată de alte două străzi private: Grigore Antipa şi Pavel Dan, unde s-au construit locuinţe colective mici. La capătul străzii Meteş, la nr. 227, s-au construit şi patru blocuri (cu demisol, parter, două etaje şi mansardă), locuite de 50 de familii. Aceste familii au ajuns în situaţia în care nu mai pot intra cu maşina la blocurile de pe Meteş, după ce celelalte familii, care locuiesc la case pe respectiva arteră, au obţinut o sentinţă judecătorească definitivă, prin care strada a fost închisă circulaţiei auto.

Reprezentanţii primăriei spun că în momentul în care s-a autorizat construirea celor patru blocuri de pe strada Meteş, în cazul circulaţiilor, s-a prevăzut această arteră ca acces pietonal, dinspre strada Câmpului, iar accesul auto la blocuri s-a prevăzut pe un drum nou, între Grigore Atinpa şi Pavel Dan. "Construcţiile de pe Meteş au la bază un Plan Urbanistic de Detaliu aprobat prin Hotărârea Consiliul Local nr. 40 din 2006. Astfel, accesele sunt reglementate, cel pietonal, de pe Meteş, iar cel auto, pe un drum nou, între G. Antipa şi P. Dan, care în prezent nu s-a mai amenajat ", au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei.

Comenteaza