Parc sportiv şi de agrement în Gheorgheni. Investiţia poate ajunge la 2 milioane de euro

Parc sportiv şi de agrement în Gheorgheni. Investiţia poate ajunge la 2 milioane de euro
Primăria Cluj-Napoca urmează să amenajeze un parc sportiv şi de agrement de peste 9 hectare în cartierul Gheorgheni, în zona actualului cartodrom. Valoarea investiţiei este estimată la 1-2 milioane de euro.

"Vom amenaja o bază sportivă şi de agrement în Gheorgheni, pe locaţia fostului cartodrom, unde toţi cei dornici vor putea practica fotbal, baschet, tenis de câmp sau de masă, atletism; va fi amenajat de asemenea un skatepark, patinoar, combinarea cu spaţii de agrement, parc, perete de escaladare, cum se întâmplă şi în alte părţi ale lumii", a precizat primarul Emil Boc.  

Conform edilului, suprafaşa parcului va fi de 9.4 hectare, aflată în integralitate în proprietatea Primăriei municipiului Cluj-Napoca;

Proiectul va avea trei etape, potrivit primarului:

faza I- studii geo-topo, plan urbanistic de detaliu, studiu de fezabilitate

faza II - realizarea proiectării şi licitaţia pentru proiectare şi execuţie

faza III - implmenetarea, executarea proiectului

"Sperăm ca până în toamnă să demarăm faza de execuţie a proiectului, iar în 2014 să îl putem da în folosinţă astfel ca pentru 2015, când Clujul este capitală europeană a tineretului să putem oferi o nouă bază sportivă clujenilor.

Conform lui Boc, cu anumite execepţii ce ar putea fi reprezentate de 2-3 terenuri de sport, utilizate în anumite intervale de timp, clujenii nu vor plăti taxe, întrucât este vorba de o investiţie din bani publici.

"Tot ce se va plăti va fi pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere, 1,2,3 terenuri ar putea fi utilizate seara, spre exemplu şi să se plătească anumită taxă. Nu urmărim însă amortizarea investiţiei, este o investiţie făcută de clujeni, destinată prin excelenţă clujenilor şi publcului larg", a adăugat edilul.

Conform primarului dacă Ministerul Dezvoltăriiva susţine realizarea unui bazin de polo acesta va ăutea fi integrat foarte bine în ansamblul parcului. potrivit reprezentanţilor municipalităţii actuala pistă de karting care funcţionează în zonă nu este situată pe terenul care va face obiectul investiţiei.

 

 

 

Comenteaza