Parcarea din fața Aeroportului ar putea reveni la Consiliul Județean! Tișe: „Analizăm acest lucru”

Parcarea din fața Aeroportului ar putea reveni la Consiliul Județean! Tișe: „Analizăm acest lucru”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că se analizează ideea anulării contractului cu firma GOTO Parking, care administrează parcarea privată din fața Aeroportului Internațional Avram Iancu.

Consiliul Județean a cedat, în 2012, administrarea parcării către firma UTI Facility Management, transformată între timp în Goto Parking. Aceștia aveau în plan o mare investiție, prin care să construiască un hotel și o parcare subterană în apropiere, dar acest lucru nu s-a mai realizat.

Declarațiile liderului forului administrativ județean au pornit de la un proiect de hotărâre prin care cei de la Goto Parking au cerut aprobarea să-și instaleze un post propriu de transformare pentru energia electrică, pe terenul pe care îl au în concesiune de la CJ Cluj.

Am avut o discuție pe tema contractului cu directorul Aeroportului, care știe modalitatea în care această parcare a fost dată inițial altei societăți, atunci când noi am decis să modernizăm într-un ritm alert, să avem și pistă și parcare. Analiza aeroportului a arătat atunci că pentru parcare este nevoie de un privat, nefiind bani. Am optat pentru această formulă de concesiune cu finanțare privată.

Acum sunt doi administratori acolo (Goto Parking și Aeroportul Cluj - n.red.) care se duelează pe te miri ce. Ei când se judecă unii cu alți ne mai cheamă și pe noi. Eu nu am nicio problemă ca această parcare să revină la Consiliul Județean, iar apoi la Aeroport. Ne dorim ca lucrurile să fie așezate. Trebuie să facem ceva cu aceste probleme.

Se ceartă două entități când niciunul nu e proprietar. Noi suntem proprietari și am cerut conducerii Aeroportului să analizeze varianta rezilierii contractului cu GOTO Parking. Vreau să vedem cât ne va costa o astfel de decizie, pentru că e clar că firma ne va ataca în instanță. În contract există o prevedere de reziliere a înțelegerii, dar acest lucru va însemna niște costuri pentru noi”, a afirmat Alin Tișe.

Societatea Goto Parking are în administrare parcarea de la Aeroportul Cluj pe o durată de 49 de ani.

loading...
Comenteaza