Parcul Hoia prinde viteză. Boc: ”Dau o bere tuturor angajaților de la județ dacă începeți în septembrie”
- Scris de Claudia Romitan
- 29 Iun 2020, 15:27
- Administraţie
- Ascultă știrea
Proiectul de extindere a Parcului Etnografic și de amenajare a Pădurii Hoia ca pădure-parc, inițiat de Consiliul Județean Cluj, intră într-o nouă etapă.
Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a anunțat luni, la Comisia de urbanism, că s-a reușit obținerea avizului de la monumente. ”Ce vești aveți despre proiectul de la Hoia, când intrați cu lopata acolo? E un proiect foarte așteptat”, a întrebat primarul Emil Boc, la ședința comisiei în care a fost avizat și proiectul noului sediu verde al Consiliului Județean (CJ) Cluj.
”Hoia îl depunem săptămâna aceasta pentru hotărârea de Consiliu Local. Am primit avizul de la Comisia de monumente, avem contractat tot, se lucrează la documentații. La sfârșit de septembrie ar trebui să putem intra cu lopata acolo”, a spus Claudiu Salanță.
”Dau o bere tuturor angajaților CJ dacă în septembrie se începe la lopată la Hoia”, a glumit primarul Emil Boc. El a adăugat ”Dacă nu începeți, trebuie să dați dvs o bere primarului”.
Extinderea și modernizarea parcului Etnografic de la Tăietura Turcului și a Pădurii Hoia este un proiect lansat în 2017 de CJ Cluj printr-o finanțare norvegiană. Concursul de soluții a fost câștigat atunci de clujeanca Alice Florea, o tânără arhitectă. Valoarea investiției este estimată la 10 milioane de euro.
Prin proiect se propun următoarele obiective de investiții:
• Centrul de vizitatori al Parcului Romulus Vuia – compus din punct de informare turistică, sală multifuncțională evenimente, expoziții, cafeterie, depozite
• Centrul administrativ al Parcului Romulus Vuia – compus din birouri administrative, zonă seminarii, zonă lucrători parc, atelier de dulgherie
• Satul de Vacanță – sector pentru ateliere cu tematică etnografică – compus din șură de joc, case în stilul tradițional românesc/ săsesc/ maghiar, ateliere de prelucrare a lemnului, a textilelor, respectiv ateliere de olărit și pictură tradițională
• Pădure-Parc Hoia – amenajarea pădurii-parc Hoia, amenajarea pajiștii estice cu o scenă în aer liber și a pajiștii vest ca și loc pentru evenimente în aer liber, realizarea unor promenade pe aleea Muzeului Etnografic și pe cornișa Dealului Hoia, cu posibilitatea de legătură până în zona Dealului Cetățuia, amenajare bike-park, locuri de joacă pentru copii, parc canin, circuite de gimnastică în aer liber, respectiv amenajări pentru hrănirea animalelor sălbatice și picnic.
Mai multe detalii, AICI.