Foto Pas înainte pentru parkingul și parcul de pe Gh. Dima

Pas înainte pentru parkingul și parcul de pe Gh. Dima
Pas înainte pentru parkingul și parcul de pe Gh. Dima
Pas înainte pentru parkingul și parcul de pe Gh. Dima

Pas înainte pentru parkingul și parcul de pe Gh. Dima din Zorilor. Costurile sunt de 103 milioane lei (n.red. 20.7 milioane euro).

Consilierii locali vor aproba modificarea documentației și actualizarea indicatorilor tehnico-economici aprobați prin Hotărârea nr. 769/2010 pentru obiectivul de investiții „Construire Parking Sub/Suprateran, Deviere Rețele, Racorduri și Branșamente la Utilități str. Gheorghe Dima 39B, cu includerea zonei de recreere Gheorghe Dima Vest”.

Proiectul prevede realizarea unei construcții cu regim de înălțime 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de copertine/pergole, având o capacitate de 221 locuri autoturisme. Executia parkingului trebuia scoasa la licitatie încă de acum trei ani.  

De asemenea, parkingul va avea un parc, terenul propus pentru amenajarea acestuia fiind situat între Parcul Iuliu Prodan – Cimitirul Mănăștur. Este vorba despre o suprafață de 2,4 hectare. Beneficiarul proiectul este municipalitatea, iar proiectant firma S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.

Proiectul urmărește:

- reorganizarea unui teren multisport
- reorganizarea terenului de joacă pentru copii de mai multe categorii de vârstă
- reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea ueni zone peisagere bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă și moernizarea parcului pentru câini
- dezafectarea garajelor existente și a platformelor în vederea ameliorării imaginii urbane

"Având în vedere deficitul de spații verzi, necesitatea amenajării unui parc și a unor spații verzi bine întreținute, joacă un rol semnificativ în promovarea sănătății populației urbane, răspunzând nevoilor umane de recreere și petrecere a timpului liber, contribuind la creșterea calității locuirii. Ele oferă locuitorilor locuri liniștite pentru relaxare și reducere a stresului, pentru evadarea din mediul construit și oportunități prin care încurajează un stil de viață activ, prin plimbări, alergare, exerciții fizice, având capacitatea de refacere a „stării de bine“ a persoanelor care le frecventează. Prin realizarea investiției se urmareste reorganizarea si eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitrea infrastucturii și amenajarea aleilor și spatiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor", se arată în documentație.

Comenteaza