PDL şi Adrian Popa pun beţe în roate proiectului Iulius Mall

PDL şi Adrian Popa pun beţe în roate proiectului Iulius Mall
Avizarea extinderii complexului comercial din Gheorgheni a fost amânată astăzi de Consiliul Local din Cluj-Napoca, pentru că există "probleme cu documentaţia", spune primarul Radu Moisin.

Acesta se referă la faptul că în hotărârea de Consiliu Judeţean se face referire la birouri, în timp ce în Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) se vorbşete de comerţ şi servicii.

Moisin a declarat că trebuie modificată Hotărâreade Consiliu Judeţean, "şi lămurită situaţia".

UDMR a propus amânarea. Mai mult, consilierul local Gheorghe Vuşcan a cerut desecretizarea contractului cu Iulius Mall, având în vedere că existau anumite obligaţii privind amenajarea zonei de lacuri. "O clădire de acest gen, cu birouri, e nepotrivită acolo. Mi se pare că nu sunt un partener serios. Ce-i cu lacul acela, nu suntem în stare să le dăm un răspuns oamenilor. V-am văzut roşind la televizor, domnule primar", a spus Vuşcan.

Consilierul local PDL Adrian Popa a profitat de moment şi l-a atacat pe fostul preşedinte al CJ, Marius Nicoară, care a încheiat contractu cu Iulius Mall. "Senatorul adjectiv are aceste acte acasă", a complat Popa.

Vuşcan i-a reproşat acestuia că foloseşte subiectul pentru vendete electorale. În schimb Popa a declarat că există un act adiţional, cu nr. 6, în contractul cu Iulius Mall care ar interzice acestora să amenajeze în zonă funcţiuni alimentare. "Trebuie să ştim exact acest lucru, eu îl ştiu din auzite, dar trebuie văzut ca să ştim ce să aprobăm", a adăugat Popa. Molnos Lajos a mai spus că terenul din zonă este unul foarte valoros şi că, din câte ştie el, există probleme privind modul în care a fost făcut contractul, având în vedere că forul judeţean nu poate decide nimic, fără acordul Iulius Mall. "Univers T în calitatea de proprietar al terenului şi-a dat acordul pentru amenajarea a două clădiri de birouri pe acest teren, la cererea lor", a completat directorul Univers T, Brânduşa Mîndru.

Consilierul PNL Steluţa Cătăniciu a declarat că desecretizarea unui contract nu ţine de competenţa forului local care nu are niciun drept să ceară acest lucru în momentul în care discută un Plan Urbanistic de Detaliu. "Noi trebuie să judecăm indicii, având în vedere că CJ şi Unives T şi-au dat acordul pentru proiect", a spus ea.


"Nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi un proiect. Avizul de la urbanism e pentru comerţ şi servicii. Au fost de patru ori în comisie. Chestiune cu ipoteca n-a fost cunoscută. terenul nu este liber de sarcini, este impotecat. Vă consultăm, să cerem ridicarea impotecii, ştergerea acesteia. Trebuie să ştim ce să le cerem dacă e vorba şi de comerţ, funcţiune în cazul căruia sunt necesare mai multe locuri de parcare", a afirmat primarul.

"Nu e clar regimul de proprietate. În caietul de sarcini era interzi acest lucru", a completat şi consilierul Adrian Popa.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, arată că documentul cu Iulius Mall a fost semnat pe vremea fostului preşedinte al instituţiei, Marius Nicoară. "CJ şi-a dat doar acordul cu privire la un teren care fusese deja atribuit Iulius Mall prin contractul de asociere semnat cu CJ Cluj. Instituţia şi-a dat acordul cu privire la extinderea clădirii, pe terenul deja concesionat. În mandatul meu nu s-a ipotecat nimic", a spus Tişe.

Comenteaza