Pe cine lasă în locul lor consilierii locali deveniţi parlamentari

Pe cine lasă în locul lor consilierii locali deveniţi parlamentari
Trei dintre consilierii locali ai Clujului au devenit parlamentari. Unul dintre înlocuitori a jurat deja cu mâna pe Biblie, alţii doi se pregătesc.

Şedinţa de marţi din Sala de Sticlă a Primăriei va începe cu constatarea încetării mandatelor de consilieri locali ale lui Florin Stamatian, PNL, şi Csoma Botond, UDMR. Cei doi ai devenit deputaţi în Parlamentul României. Locul lui Stamatian va fi luat de un alt liberal, Ovidiu Vişan. Acesta este inginer şi a fost director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj. Apoi a devenit antreprenor şi deţine mai multe firme. „Este tânăr şi dinamic, va aduce un plus în Consiliul Local", l-a caracterizat Dan Tarcea, preşedintele PNL Cluj-Napoca.

Până în acest moment, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local nu apare un proiect de hotărâre care să prevadă validarea înlocuitorului lui Csoma Botond. Se ştie însă cine este acesta: Nistor Dániel. Chiar dacă are un nume care sună româneşte, Nistor Dániel este membru UDMR. „Are nume românesc, dar eu cu el vorbesc în limba maghiară. Poate că provine dintr-o familie mixtă, nu ştiu", a spus Csoma, şeful său pe linie de partid.

Opoziţia a fost mai grăbită. Încetarea mandatului de consilier local al lui Horia Nasra a fost votată încă din decembrie şi tot atunci a depus jurământul înlocuitorul său. Acesta este Mihai Drăgoescu, de la ALDE, inginer de profesie, administratorul Bazei sportive Napoca, din cartierul Gheorgheni, zona Mercur. În opoziţia din Consiliul Local Cluj-Napoca sunt acum câte doi membri PSD (Corina Croitoru şi Dan Morar) şi ALDE (Adrian Mureşan şi Mihai Drăgoescu), respectiv un reprezentant al UNPR (Totfalusi Andras).

 

Comenteaza