Pensionarii din Cluj învaţă "să se dea" pe net. Curs gratuit

Pensionarii din Cluj învaţă "să se dea" pe net. Curs gratuit

60 de pensionari au participat până acum la aceste cursuri "de digitalizare", prin care seniorii din Cluj-Napoca pot învăța și extinde cunoștințele în ceea ce înseamnă utilizarea tehnologiei.

Proiectul pilot, sub denumirea "Digital Seniors" - Curs gratuit de utilizare calculator, telefon mobil, tabletă și internet - este implementat prin colaborarea Primăriei Cluj-Napoca cu clusterul Transilvania IT / ARIES Transilvania și compania AROBS, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT. 

Cursurile vor continua în 2019, iar participanții vor învăţa: cum să folosească internetul pentru comunicare, inclusiv rețelele de socializare, diverse aplicații, cum sa plătească online taxe si impozite etc. Cursurile "Digital Seniors" se desfășoară la sediul Arobs din cartierul Mărăști și la Centrele de zi pentru vârstnici ale Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. 

Cursul este util şi în relaţia cu Primăria Cluj-Napoca, care are peste 60 de aplicații si proceduri digitale, pe lângă Antonia, primul funcționar public virtual din Romania, care procesează momentan 90 de cereri de la cetățeni, non-stop.

Comenteaza