Peste 500 de trotinete electrice, ridicate la Cluj-Napoca. Ce spune Poliția Locală

Peste 500 de trotinete electrice, ridicate la Cluj-Napoca. Ce spune Poliția Locală

Până acum, anul acesta, au fost ridicate 500 de trotinete electrice parcarea aiurea în oraș. Sunt peste 3.200 disponibile, operate de două firme private. 

„Unii dintre cei care folosesc trotineta electrică circulă pe trotuare și pun în pericol pietonii, mamele cu copii în cărucior. Noi avem și regulamentul care include locurile de parcare. Am ridicat în acest an 511 trotinete. Parcarea lor e permis și pe trotuar, dar numai acolo unde este suficient loc. Au fost cazuri când persoane nevăzătoare s-au împiedicat de trotinete. Au fost cazuri când au fost lăsate în stațiile de autobuz și cei care coborau din autobuze trebuiau să sară peste trotinetă”, a spus Marcel Bonțidean, ședul Poliției Locale, la un post de radio. 

Pentru nereguli, doar anul acesta, au fost aplicate sancțiuni de circa 49.900 de lei firmelor care dețin flotele de trotinete. Cele ridicate sunt duse la RADP, iar recuperarea acestora de către proprietar costă 100 de lei.

Pe parcursul anului trecut, au fost ridicate aproape 1.700 de trotinete. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza