PETIȚIE pentru o nouă maternitate la Cluj. Proiectul a fost respins, deocamdată, de Consiliul Județean

PETIȚIE pentru o nouă maternitate la Cluj. Proiectul a fost respins, deocamdată, de Consiliul Județean

Clujenii sunt invitați să semneze o petiție pentru construirea unei noi maternități în oraș. Inițiativa aparține USR și este adresată Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

"Din păcate, în Cluj-Napoca, maternitățile vechi de peste 100 de ani nu oferă nici confort și nici siguranță. Riscul de contractare a infecțiilor intraspitalicești este mult prea mare. De aceea, viitoarele mame sunt nevoite să nască la privat. 

Consilierii locali și județeni Adriana Cristian și Mihai Iepure au depus un proiect privind construirea unei noi maternități, care să ofere cele mai bune condiții pentru mame și nou-născuți, din respect pentru cetățenii care contribuie la prosperitatea Clujului. 

Administrația clujeană a afirmat public că e nevoie și susține construirea unei noi maternități, dar nu a făcut nimic în acest sens, iar Consiliul Județean a respins propunerea noastră de construire a unei maternități noi, în parteneriat cu Primăria Cluj Napoca, fără niciun argument. Noi vom redepune proiectul.

Dacă și tu crezi că fiecare nou-născut merită să vină pe lume în cele mai bune condiții posibile, alătură-te nouă și semnează această petiție.  Ajută-ne să construim o maternitate modernă pentru un oraș modern. Acum, nu peste 10 ani! Semnează petiția pentru o maternitate modernă și sigură în Cluj Napoca'', se arată în petiția menționată. 

Proiectul de hotărâre ce prevedea aprobarea unui Protocol-cadru de colaborare între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru realizarea unei noi maternități a fost dezbătut în ședința Consiliului Județean Cluj din 26 aprilie 2023. Din păcate, acesta a fost respins. 

„Aș vrea să știți că în proiectul Spitalului Monobloc pentru Copii există pe acel teren, în acel PUZ, o bucată de teren pentru instituții și funcțiuni, inclusiv pentru o maternitate. Are prins în PUZ acest teren pentru o asemenea destinație. Să ne asociem cu municipiul Cluj-Napoca nu e nevoie, pentru că oricum ministerul Sănătății decide. Noi știm că avem nevoie de o maternitate, de aceea avem și în PUZ. Acest proiect al dvs este în imposibilitate de analiză și vot.  Protocolul nu aduce niciun efect. Este un proiect de hotărâre făcut doar ca să fie făcut. Nu văd rostul unui astfel de proiect. E prematur să vorbim. Nu avem poziția ministerului, poziția primăriei Cluj-Napoca, nu există nici resurse financiare. În rest, eu sunt de acord cu părerile tuturor de aici. Fiecare are dreptate în felul său. Noi nu putem impune primăriei ceva. Consider că acest proiect are implicații electorale. Reveniți la anul când sunt alegeri”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe. MAI MULTE AICI!

Comenteaza