Video Pista de biciclete care leagă Huedinul de Sâncraiu e GATA! Cum arată traseul plin de panorame superbe

Pista de biciclete care leagă Huedinul de Sâncraiu e GATA! Cum arată traseul plin de panorame superbe
| Foto: captură video

O veche cale ferată din județul Cluj a fost transformată într-o pistă de biciclete care va lega trei comunități: Huedin, Sâncraiu și Călățele. Un nou tronson din acest proiect este finalizat, iar peisajele sunt minunate.

Pista care leagă Huedinul de Sâncraiu nu a fost încă inaugurată în mod oficial, dar un biciclist a testat-o acum câteva zile și a filmat traseul de aproximativ 8 kilometri (VIDEO la finalul articolului).

Mă bucur foarte mult pentru că în sfârșit s-a finalizat și această parte a proiectului din pistă. Să vedem ce lungime are. În sfârșit putem să pedalăm în natură, feriți de grija mașinilor și fără să ne expunem pericolelor. Bineînțeles că pe pistă nu ai grija mașinilor, nu mai ai nici teama că vei nimeri o denivelare cum sunt pe diferite drumuri. Sperăm să nu apară denivelări, cel puțin în următorii ani, dar până atunci ieșiți cu bicicleta și bucurați-vă de pistă. Ăsta e sfatul meu. E atât de frumos și e o activitatea liniștitoare”, a relatat biciclistul.

Proiectul pistei de 14 kilometri este pe linia unei fostei Mocănițe, între Huedin – Sâncraiu – Călățele. Comuna Sâncraiu a inaugurat traseul realizat pe teritoriul comunei în luna octombrie a anului trecut.

După ce se va finaliza amenajarea acestei piste de biciclete, va deveni una dintre cele mai spectaculoase din România, cu panorame minunate, de unde se poate admira natura, dar și satele de oameni gospodari.

Comenteaza