Foto Pistă de biciclete, cu iluminare nocturnă, în zona de munte a Clujului! Va parcurge un traseu splendid

Pistă de biciclete, cu iluminare nocturnă, în zona de munte a Clujului! Va parcurge un traseu splendid
| Foto: imagine ilustrativă - komoot.com

Este vorba de pista de biciclete care va lega zona Cabana Vlădeasa de Pietrele Albe. Va avea o lungime de 6 km, iar Investiția este estimată la aproximativ 4 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul comunei Săcuieu, Gheorghe Cuc, pe rețelele de socializare.

Am primit aprobare pentru finanțarea realizării acelei frumoase piste de biciclete care va lega zona Cabana Vlădeasa de Pietrele Albe, despre care v-am mai povestit anterior, prin intermediul AFM cu o valoare de aproape 4 milioane lei.

Cu o lungime de 6 km, peisaje de vis oferite pe traseu, iluminat nocturn va fi de departe cea mai atractivă pistă de biciclete din zonă, care va aduce mii de vizitatori și doritori de relaxare și frumos in comuna noastră.

De asemenea, pe lângă că va face o legătură facilă și prietenoasă cu mediul, între zona turistică Vlădeasa și Parcul Natural Apuseni, va fi conectată și la traseul de cicloturism Velo Apuseni, aprobat si acesta spre finanțare prin PNRR”, a transmis edilul comunei clujene.

Pistă de biciclete, cu iluminare nocturnă, în zona de munte a Clujului! Va parcurge un traseu splendid

Sursă FOTO: romtur.ro

Pietrele Albe reprezintă un complex calcaros situat în arealul localităţilor Răchiţele şi Săcuieu, în sudul Masivului Vlădeasa, pe versantul stâng al Văii Seci.

În cadrul acestora se regăsesc o mulţime de peşteri, avene şi pereţi verticali, fiind unul dintre locurile cele mai populate de pasionaţii sporturilor de stâncă: alpinism şi escaladă, altitudinea culminând în Vf. Piatra Grăitoare(1557 m).

Comenteaza