Pivariu, 80 de zile în fotoliul de primar al Floreștiului. Proiecte pe fonduri europene și plan urbanistic nou

Pivariu, 80 de zile în fotoliul de primar al Floreștiului. Proiecte pe fonduri europene și plan urbanistic nou

Bogdan Pivariu și-a prezentat bilanțul primelor 80 de zile de mandat ca primar al celei mai mari comune din țară.

Edilul comunei a vorbit despre o parte dintre proiectele pe care primăria le-a adoptat în această perioadă de timp, marcată de pandemia generată de noul coronavirus, dar și la ce ar putea să se aștepte floreștenii în viitor.

Pivariu a menționat principalele măsuri și acțiuni demarate pânâ în acest moment, precum organizarea pieței volante din comună, curățarea malurilor Someșului, colectarea deșeurilor sau achiziționarea de tablete pentru elevi, toate aceste având ca scop creșterea calității vieții floreștenilor.

„La preluarea mandatului meu, în contul Primăriei Florești exista un singur proiect pe fonduri europene, depus în 2016. Astăzi, există șapte proiecte depuse deja, unul în curs de depunere și alte două în curs de pregătire. Cinci dintre acestea sunt pe structuri de economie socială.

Dacă proiectele vor fi câștigate, prin intermediul lor, Primăria Florești va finanța cel puțin 50 de startup-uri, a câte 200.000 de euro. Vorbim de un sprijin de 10 milioane de euro, acordat pentru mediul de afaceri local, care va conduce la crearea de noi locuri de muncă și va aduce plusvaloare sectorului economic din Florești”, a declarat Bogdan Pivariu.

Comisie de urbanism la Florești

„În ceea ce privește tema urbanismului din Florești, am pus bazele unei comisii de experți, din care fac parte profesori, arhitecți, persoane cu multă experiență în domeniul dezvoltării urbanistice. Împreună cu acești specialiști, am început demersurile pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) care să deservească nevoile actuale și viitoare de dezvoltare a Floreștiului.

Studiul deja existent al PUG care ar fi trebuit să ajungă în Consiliul Local nu oglindește întocmai necesitățile Floreștiului și nu face o proiecție viitoare așa cum mi-o imaginez eu. Am luat decizia de lucra, dar să ținem cont și de acel studiu. A existat un contract pentru elaborare a PUG și toate studiile necesare, iar, din cunoștințele mele, a expirat la finalul anului trecut”, a explicat Pivariu.

Edilul a mai afirmat că, în acest an, s-a decis demararea construirii unei piețe moderne, de care are nevoie Floreștiul.

Comenteaza