Planul de amenajare a zonei verzi de lângă lacul din Gheorgheni, pe masa consilierilor

Planul de amenajare a zonei verzi de lângă lacul din Gheorgheni, pe masa consilierilor
Consiliul Local ar urma să aprobe astăzi proiectul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea lacului din cartierul Gheorgheni, la cererea Iulius Mall.

Reprezentanţii acestei companii au transmis pentru ZIUA de CLUJ că respectivul proiect de investiţie implică amenajarea întregii zone verzi, într-un parc cu alei, pe o suprafaţă de 10.000 mp. În acest spaţiu va fi integrată şi o clădire de birouri.

Planul Urbanistic Zonal ce vizează reamenjarea spaţiului din zona Iulius Mall şi a lacului din Gheorgheni a ajuns pe masa consilierilor locali. Acest proiect de investiţie, ce vizează inclusiv construcţia unei clădiri de birouri, a fost evaluat la minim 12 milioane de euro. Ar urma, practic să fie amenajat unui parc pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Lucrările vor demara în primăvară şi vor dura un an, au anunţat reprezentanţii Iulius Mall. Prin acest proiect se intenţionează crearea unui pol de dezvoltare urbană, având în vedere potenţialul zonei. Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, companie care a proiectat şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Lucrările la parc includ amenajarea de alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare de biciclete. Spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special iar lacul va fi şi el amenajat, cu pontoane şi debarcader. Proiectul include şi o nouă clădire de birouri, care se va construe respectându-se princiipe clădirilor verzi. Planul Iulius Group este de a atrage în spaţiile acestei clădiri noi companii importante, care vor aduce pe piaţa clujeană noi locuri de muncă.

 

Comenteaza