Poate începe extinderea hotelului Radisson Blu. Investiția are OK-ul de la Primăria Cluj

Poate începe extinderea hotelului Radisson Blu. Investiția are OK-ul de la Primăria Cluj

Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizația de construire pentru extinderea hotelului Radisson Blu, investiţia preşedintelui BT.

În data de 7 mai 2024, municipaliatea a eliberat autorizația de construire pentru ''MODIFICARE SI EXTINDERE HOTEL CU UN CORP 2S+P+8E+R CU MEZANIN, AMENAJARI EXTERIOARE SI ORGANIZARE DE SANTIER AMPLASARE TOTEM SI FIRMA LUMINOASA IN SISTEM PROVIZORIU. Durata de existenta totem / firma: pe perioada functionarii hotelului Radisson''. Investiție de bază: 5455797.34 lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. 

Radisson Blu, hotelul de 5 stele de lângă Cluj Arena, se extinde în partea de est cu un corp de clădire cu două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras. De asemenea, se mai fac și o sală de conferințe și o zonă de restaurant.

Extinderea hotelului vine după ce proprietarul afacerii, compania Winners First, a câștigat un proces cu Primăria Cluj-Napoca, prin care a obținut ca terenul de 5.697 mp “zonă construită protejată; zonă verde – scuaruri, grădini, parcuri publice” să devină “zonă construită protejată; subzonă de activități economice cu caracter terțiar”, precum în vechiul PUG al orașului. Odată cu realizarea noului corp de clădire, preponderent din sticlă, hotelul va avea 25 de camere noi, pentru care vor fi desemnate 20 de noi locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol.

Arhitectii municipiului au cerut amenajarea unei promenade pe malul Canalului Morii.

Hotelul de 5 stele din Cluj-Napoca, investiţia preşedintelui BT

Radisson Blu Cluj-Napoca, primul hotel de 5 stele din oraș sub un brand internaţional, a fost inaugurat în 2022. A fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania. Investiţia totală s-a ridicat la 22 mil. euro. Unitatea turistică are 149 de camere, de șase tipuri, un restaurant internațional, terasă, o grădină, un bar cosmopolit. Numără șase săli de conferințe și una ballroom, de 300 de persoane. Investiția se ridică la 130.000 de euro pe cameră.

 

Comenteaza