Pod nou în Văleni

Pod nou în Văleni

Consiliul Județean Cluj a finalizat licitația pentru proiectarea și execuția unui nou pod, amplasat pe drumul județean 108C, la km 40+700, în localitatea Văleni, comuna Călățele.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un nou demers din programul mult mai amplu prin care ne propunem ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere condiții optime de siguranță și confort pentru participanții la trafic. Nu ne vom opri aici, în prezent pregătim licitațiile pentru alte patru poduri amplasate pe drumuri județene”.

Actualul pod, care traversează Valea Valcău din satul Văleni, se află într-o avansată stare de degradare ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice extreme înregistrate în vara acestui an. În urma ploilor abundente și deosebit de violente podul a suferit o serie de degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui nou pod, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean.

Valoarea estimată a investiției este de 1.250.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Lucrările de construire vor dura maxim 125 de zile de la emiterea ordinului de începere.

Comenteaza