Pod sau mansardă? Subsol sau demisol? Război vecini - dezvoltatori în Zorilor

Pod sau mansardă? Subsol sau demisol? Război vecini - dezvoltatori în Zorilor
Un ansamblu imobiliar din Zorilor este contestat de vecini. Dezvoltatorii spun însă că nu s-au abătut de la proiect.

Un clujean, care se recomandă Nicu Pop, semnalează pe website-ul domnuleprimar.ro că un ansamblu imobiliar care se construieşte în cartierul Zorilor nu ar respecta autorizaţia de construire. „Doresc să sesizez că pe strada Nicolae Colan se ridică 4 bloculeţe de câte 6 apartamente, dar care se vede clar că nu respectă datele de pe panou - în loc de subsol + parter + etaj + etaj retras au demisol + parter + 2 etaje + mansardă, deci un număr mai mare de apartamente și un număr mai mare de locatari și mașini. Se văd clar la demisol ferestre. (...) Repet, toate blocurile sunt cu demisol în loc de subsol", spune locuitorul de pe strada Colan. Aceasta este doar una dintre reclamaţiile care privesc ansamblul.

Primăria i-a răspuns lui Nicu Pop, arătând că firmele care construiesc cele patru blocuri au fost amendate de Inspectoratul de Stat în Construcţii: „Vă comunicăm faptul că Inspectoratul Judeţean în Construcţii Cluj a sancţionat contravenţional investitorii pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiilor de construire nr. 339/2016, 340/2016, 333/2016, 506/2016".

6

blocuri identice ar urma să se construiască în Zorilor, pe strada Nicolae Colan. Patru dintre acestea sunt în curs de edificare.

Blocurile sunt construite, după acelaşi proiect, de două firme: Covaciu Construct SRL din Cluj şi Digger Construct SRL din Feleacu. Fiecare bloc ar urma să aibă şase apartamente. Este vorba de locuinţe de lux, cu încălzire în pardoseală, la 1.200 de euro metrul pătrat.

Mihai Covaciu, unul dintre dezvoltatori, spune că a respectat proiectul, dar că vecinii sunt dificili şi fac tot felul de petiţii împotriva proiectului.

„Respectăm proiectul, facem exact ce scrie în autorizaţie; avem doar şase apartamente în fiecare bloc, nu facem niciunul în plus. La subsol vor fi parcări şi o boxă; este nevoie de parcări în zonă şi chiar vecinii care ne fac reclamaţii ar dori să cumpere locuri în garaj, dacă s-ar întâmpla ca acestea să fie refuzate de cei care achiziţionează apartamentele. Sus nu avem mansardă, ci pod. Nu vor fi locuinţe acolo. Dar vecinii noştri sunt pretenţioşi şi dificili; chiar astăzi (joi n.r.) au chemat Poliţia Locală să ne amendeze, pentru că a suflat vântul şi a împrăştiat polistirenul, iar o parte din el a ajuns pe proprietăţile lor", a spus Mihai Covaciu.

Proprietarul Digger Construct SRL, Ovidiu Didu, a explicat care este momentul în care au început să apară reclamaţii. „Împreună cu Mihai Covaciu am negociat cu vecinii pentru asfaltarea străzilor Nicolae Colan şi Carmen Silva, care sunt private. Le-am dat 36.000 de euro ca să ne lase să asfaltăm. Asta s-a întâmplat acum trei săptămâni. După ce am virat banii, au început să curgă reclamaţiile", a menţionat Didu. Acesta a mai explicat de ce au fost amendate cele două firme de Inspectoratul de Stat în Construcţii. „În pod erau goluri tehnologice; acolo am depozitat noi nişte materiale. Vecinii au crezut că facem apartamente şi ne-au reclamat. Acum s-au acoperit golurile; sus avem pod, nu mansardă. Cât priveşte subsolul, acesta este legal. Şi acolo a venit Poliţia Locală şi a măsurat", a mai spus dezvoltatorul.

Blocurile care i-au bătut cap în cap pe vecini cu dezvoltatorii sunt pe strada Nicolae Colan la numerele 2, 4, 6 şi 8. Potrivit autorizaţiilor de construire, toate eliberate în 2016, investiţiile în trei dintre imobile sunt de câte 384.000 de lei, iar pentru ridicarea celei de-a patra clădiri dezvoltatorul scoate din buzunare circa 390.000 de lei.

DECLARAŢIE
„Să fii vecin a devenit o meserie la Cluj. Oamenii au aflat că pot să aibă de câştigat din asta şi se opun proiectelor şi dacă au dreptate, şi dacă nu"
ahitectul Şerban Ţigănaş, miercuri, la Berăria Culturală

 

Comenteaza