Potenţialul judeţului, prezentat ambasadorului Belgiei. Principalele puncte de atracţie GALERIE FOTO

Potenţialul judeţului, prezentat ambasadorului Belgiei. Principalele puncte de atracţie GALERIE FOTO
Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, a efectuat luni, la Cluj, prima sa vizită oficială după preluarea mandatului.

În cadrul acesteia, în vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, respectiv pentru intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, i-au fost prezentate oportunităţile de afaceri ale judeţului.

O atenţie aparte a fost acordată facilităţilor oferite de parcurile industriale Tetarom, dezvoltării şi extinderii Aeroportului Internaţional Avram Iancu şi avantajelor pe care Clujul le are în calitate de al doilea centru financiar-bancar al ţării.

"Am profitat de acest prilej pentru a prezenta numeroasele atuuri ale Clujului în ceea ce priveşte facilităţile oferite în cadrul parcurilor industriale, aeroportul aflat într-o continuă dezvoltare, mediul investiţional extrem de favorabil, sectorul IT aflat într-o continuă extindere, forţa umană înalt calificată formată în cadrul universităţilor clujene şi care, într-o foarte mare măsură, este vorbitoare de limbi străine şi lista ar putea continua", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István.

Pe parcursul întâlnirii au mai fost menţionate ca puncte forte ale judeţului găzduirea celui de-al doilea centru universitar al ţării, forţa de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, expansiunea sistemului de tip cluster, respectiv dezvoltarea sectorului serviciilor şi a celui de înaltă tehnologie.

Totodată, conducerea forului administrativ judeţean a prezentat potenţialul judeţului în ceea ce priveşte domeniul agricol şi al industriilor procesatoare de produse agroalimentare, Excelenţei Sale fiindu-i prezentată în aceste sens şi activitatea Clusterului AgroTransilvania, precum şi a Asociaţiei Produs de Cluj.

De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă şi a principalelor investiţii publice derulate la nivelul judeţului, în special a celor legate de îmbunătăţirea infrastructurii rurale.

La rândul său, ambasadorul Belgiei şi-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscută oferta Clujului în rândul reprezentanţilor mediului de afaceri din Belgia şi de a contribui la extinderea colaborării bilaterale în domenii de interes reciproc.

Comenteaza