Pragurile de sol de pe strada Frunzişului, promisiune neonorată a primăriei. Propunere inedită a unui clujean din zonă

Pragurile de sol de pe strada Frunzişului, promisiune neonorată a primăriei. Propunere inedită a unui clujean din zonă
În ultimele săptămâni pe strada Frunzişului, pe varianta Zorilor-Mănăştur au avut loc mai multe accidente rutiere, unele soldate cu victime, majoritatea având drept cauză viteza excesivă cu care se circulă pe acest drum.

În data de 19 noiembrie, primarul Emil Boc a declarat la postul de radio Napoca FM că în Comisia de Circulaţie a municipiului s-a luat decizia de amenajare a unor praguri de sol pe strada Frunzişului, Poliţia rutieră având cuvântul decisiv în acest sens.

Primarul a răspuns atunci unui ascultător care locuieşte în zonă şi care ceruse introducerea unui semafor pe această arteră, pentru limitarea vitezei foarte mari cu care se circulă.

Tot atunci primarul Emil Boc a spus că termenul limită până la care vor fi făcute aceste praguri de sol este data de 30 noiembrie 2015. Numai că pragurile de sol nu au fost puse, iar joi, 3 decembrie, clujeanul l-a întrebat în direct la Napoca FM, de data aceasta pe viceprimarul Gheorghe Şurubaru, de ce nu au fost amenajate respectivele praguri de sol. Viceprimarul a promis că se va interesa la primărie şi va reveni cu un răspuns.

Cetăţeanul care locuieşte pe strada Frunzişului a venit şi cu propunere inedită, aceea ca mai mulţi proprietari din zonă să contribuie cu bani pentru cumpărarea unui radar fix care să fie instalat pe arteră, nu neapărat pentru a-i amenda pe şoferi, ci măcar pentru a-i speria şi a-i face să reducă viteza. „Avem discuţii cu Poliţia rutieră despre aceste radare fixe, sperăm să se concretizeze cât mai repede", a fost răspunsul viceprimarului Şurubaru la această propunere.

ZIUA de CLUJ a vorbit cu reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca responsabili cu amenajarea mult discutatelor praguri de sol de pe strada Frunzişului, pe varianta Zorilor-Mănăştur.

Trebuie să facem un singur prag de sol pe strada Frunzişului înainte de trecerea de pietoni, e o singură trecere de pietoni acolo, numai că pragul trebuie marcat ca lumea să nu fie surprinsă de el. Nu am avut deocamdată condiţii meteo pentru marcaje. Dacă avem vreme bună, vom face pragul şi marcajul luna aceasta dacă nu rămâne pentru la primăvară", a afirmat Mirela Mărincean, Şef Serviciu Siguranţa Circulaţiei din primăria Cluj-Napoca.

 

 

Etichete
Comenteaza