Prefectul Clujului vrea să salveze spitalul din Mociu. Ce planuri are

Prefectul Clujului vrea să salveze spitalul din Mociu. Ce planuri are
Prefectul Clujului vrea să redeschidă Spitalul din Mociu, singurul spital din Câmpia Transilvaniei, închis acum patru ani. Pentru a-l salva, intenţionează să ceară sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Cluj.

Aflat într-o vizită de lucru în judeţ, prefectul Gheorghe Vuşcan a făcut a mers şi la Spitalul din comuna Mociu. În urma acesteia, are în plan să reia planurile de acum câţiva ani, şi să-l transforme fie în centru medical de zi, fie în centru pentru îngrijirea vârstnicilor.

"Aceasta [clădirea spitalului] se află în prezent într-o stare totală de degradare, este insalubră şi nefuncţională. Pentru a stopa procesul accelerat de degradare, Instituţia Prefectului va solicita intervenţii urgente din partea Primăriei Mociu şi sprijin din partea Consiliului Judeţean Cluj pentru salvarea acestui imobil şi transformarea lui în „centru medical de zi", sau în „centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice" din resurse financiare proprii sau accesarea de fonduri europene", au transmis reprezentanţii Instituţiei Prefectului, într-un comunicat de presă.

În 2011, locuitorii din Mociu s-au revoltat împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma spitalul din comună în azil de bătrâni, iar la 1 aprilie 2011, guvernul condus de actualul primar al Clujului, Emil Boc, punea lacătul pe spitalul din comuna Mociu, din judeţul Cluj. În 2013, locuitorii, dar şi autorităţile din Mociu, plănuiau să deschidă un centru medical multifuncţional, însă iniţiativa nu a avut succes.

Comenteaza