Prefectul înfiinţează un comandament de lucru pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

Prefectul înfiinţează un comandament de lucru pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Transilvania
Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a iniţiat întâlniri periodice în cadrul unui comandament de lucru înfiinţat la nivelul instituţiei pe care o conduce, în vederea urgentării obţinerii unui nou acord de mediu, necesar pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

Prima şedinţă, organizată pentru a eficientiza colaborarea dintre instituţiile statului de la nivel judeţean şi naţional în vederea îndeplinirii obiectivului mai sus amintit, va avea loc vineri, 19 februarie, de la ora 10:00, în sala mare a Palatului Administrativ.

"Necesitatea unor discuţii periodice a apărut după ce prefectul a constatat că demersurile pentru obţinerea autorizaţiei sunt încă în prima fază de lucru, dintr-un total de patru, în condiţiile în care termenul limită de finalizare şi depunere a documentaţiei la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului era 23 decembrie 2015. De asemenea, prefectul judeţului Cluj este nemulţumit de colaborarea defectuoasă înte instituţiile abilitate care au obligaţia de a furniza documentele care stau la baza obţinerii autorizaţiei", a comunicat Prefectura Cluj. 

La întâlnire au fost invitaţi să participe directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, directorul general Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul ANPM, Camelia Ştefănescu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj, Grigore Crăciun, precum şi reprezentanţi ai firmei Egis, cea care a asigurat consultanţa proiectului, dar şi ai proiectanţilor.

Şeful CNADNR a efectuat în cursul săptămânii trecute, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul companiei, o vizită pe şantierele din Transilvania. El a specificat care este stadiul de finalizare a lucrărilor pe tronsonul Gilău - Nădăşelu, respectiv pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda, şi a precizat care sunt principalele impedimente care încetinesc construcţia lor.

De asemenea, Homor a afirmat că le-a cerut constructorilor să ţină o legătură cât mai strânsă cu instituţia pe care o conduce, în vederea rezolvării problemelor şi a deblocării şantierelor, iar subordonaţilor săi le-a cerut să urmărească mai îndeaproape evoluţia lucrărilor.

Comenteaza