Prefectul Vuşcan: auditul în instituţiile deconcentrate nu e un mijloc de schimbări politice

Prefectul Vuşcan: auditul în instituţiile deconcentrate nu e un mijloc de schimbări politice
Prefectul Gheorghe Vuşcan vrea "audit" la toate instituţiile deconcentrate din judeţ - dar nu doar un audit financiar, ci o verificare a activităţii şi a neregulilor. "Nu vom folosi acest control pentru a face schimbări politice", spune el.

"Acum facem un draft, un fel de chestionar", spune Vuşcan întrebat în ce va consta acest control. "Noi vrem să facem un fel de analiză, prin forţe proprii, fără să implicăm instituţii şi alte structuri legale. Vrem să ne informăm asupra a aceea ce există acolo", a spus el.

Când a fost solicitat să dea exemple de instituţii unde ştie că sunt nereguli, Vuşcan a nominalizat Direcţia Silvică: "s-au întâmplat defrişări ilegale sub ochii acestor instituţii şi modul de implicare a instituţiei, cu complicitatea unora din această structură". Amintim, în şedinţa Colegiului Prefectural de vineri Vuşcan a acuzat că la şefia multor instituţii deconcentrate au ajuns "lipitori de afişe". Întrebat ce le răspunde celor care vor spune că foloseşte acest audit pentru a acoperi schimbările în funcţii pe criterii politice, Vuşcan spune că această variantă este exclusă. "Nu au ce să zică. deocamdată vrem să ştim ce s-a întâmplat acolo. Nu facem acest audit pentru schimbări pe criterii politice. Cei care se sperie nu au niciun motiv s-o facă, decât dacă s-au implicat şi au făcut tot felul de lucruri care nu erau corecte".

Etichete
Comenteaza