Prefectura Cluj intervine în problema profilului real de la "Gheorghe Şincai"

Prefectura Cluj intervine în problema profilului real de la
Prefectura Cluj solicită revocarea de urgenţă a aprobării planului de şcolarizare pentru 2013-3014 la Liceul "Gheorghe Şincai" şi reluarea procedurii, cu dezbaterea acesteaia în Consiliul Profesoral, urmată abia ulterior de aprobarea în Consiliul de Administraţie.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj a verificat situaţia aprobării planului de şcolarizare de la liceul amintit, în urma unor sesizări adresate de către părinţi, elevi şi profesori.

Controlul realizat de Comisia instituită de Prefectura Cluj a stabilit că procedura de aprobare a Planului amintit a fost viciată, dezbaterea în Consiliul Profesoral având loc pe 31 ianuarie, ulterior aprobării de către Consiliul de Administraţie al liceului, ceea ce contravine prevederilor art. 30 din Ordinul Ministrului, Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6212/13.11.2012.

"Membrii Consiliului Profesoral au dezbătut Proiectul Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 - 2014 abia la data de 31 ianuarie 2013, deci ulterior aprobării de către Consiliul de administraţie. În cadrul şedinţei din data de 31 ianuarie 2013, Consiliul Profesoral şi-a manifestat dezacordul ferm faţă de decizia Consiliului de administraţie de a renunţa la profilul real - clasa de matematică-informatică, în regim bilingv",se arată într-un comunicat transmis de către Prefectura Cluj.

"Ca urmare a acestor aspecte constatate, Instituţia Prefectului Cluj sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Liceul Gh Şincai şi a propus revocarea de către Consiliul de administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai" Cluj-Napoca, în regim de urgenţă, a procedurii de aprobare a proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014 şi reluarea acesteia, cu respectarea întocmai a prevederilor art. 30 din Ordinul MECTS nr. 6212/2012, respectiv dezbaterea acestuia în cadrul Consiliului Profesoral, urmată de aprobarea acestuia în Consiliul de administraţie", au mai subliniat reprezentanţii Prefecturii.

 

 

Comenteaza