Primar Cluj: "Vom avea transport de noapte și îl vom anunța în perioada următoare" / USR vrea extinderea liniei expres aeroport la gară și autogară

Primar Cluj: "Vom avea transport de noapte și îl vom anunța în perioada următoare" / USR vrea extinderea liniei expres aeroport la gară și autogară

Primăria promite eficientizarea transportului de noapte la Cluj-Napoca, în perioada următoare. 

„Vom avea transport de noapte și îl vom anunța în perioada următoare. Trebuie să ne corelăm capacitățile de infrastructură”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

„Toate aceste autobuze vin în plus, nu se iau de undeva, nu luăm de pe traseul Cluj-Florești sau de pe linia 6 din Mănăștur, spre exemplu. Trebuie să corelăm posibilitățile pe măsură ce cumpărăm mijloace noi de transport public.  Vedeți, extindem și transportul metropolitan spre Petreștii de Jos, spre Aiton, astfel că toate aceste aspecte se realizează coroborând infrastructura, nu luând de acolo unde funcționează”, a mai spus edilul. 

În prezent, există o singură linie de transport public de noapte - 25N, care circulă axa Est-Vest, doar până la ora 01:00. De asemenea, din 2 mai 2023, funcționează o linie expres spre aeroport - din Piața Mihai Viteazu, între 00.00 - 04.00, costul biletului fiind de 6 lei. 

Joi, consilierii locali USR au venit cu propuneri către municipalitate de eficientizare a liniei expres aeroport și pentru transportul de noapte. 

"După ce linia Aeroport Expres a fost intens criticată imediat după lansare, am transmis azi Companiei de Transport Public Cluj-Napoca propunerile noastre pentru remedierea problemelor legate de această linie.

În primul rând, am solicitat prelungirea liniei Aeroport Expres până la gară și autogară. Această legătură directă este imperativă pentru funcționarea optimă a liniei expres, astfel încât călătorii cu bagaje să nu fie nevoiți să facă transfer între stații. E ceea ce se întâmplă în toate orașele civilizate și ceea ce impun bunele practici de mobilitate.

De asemenea, am propus deservirea liniei expres cu vehicule dotate cu spații pentru bagaje și spații pentru persoanele cu dizabilități. Din nou, e ceea se întâmplă în toate orașele civilizate și ceea ce impun bunele practici de mobilitate. Nu mai departe de luni, CTP Iași a anunțat inaugurarea unei linii expres pe ruta aeroport - gară - autogară, care circulă din jumătate în jumătate de oră, non-stop, de-a lungul întregii săptămâni, la prețul de 3 lei biletul. Dacă la Iași se poate, trebuie să putem și la Cluj!

În plus, am retransmis Primăriei proiectul de extindere a transportului nocturn. Am depus acest proiect în noiembrie 2022 și sperăm că va fi implementat începând din această vară, corect, eficient, nu cu jumătăți de măsură", transmite USR Cluj. 

Comenteaza